Παιχνίδι στα όρια του επικίνδυνου (pics &vids)

Ανέκαθεν το αγγλικό πρωτάθλημα φημιζόταν για το σκληρό παιχνίδι του, με πολλούς ποδοσφαιριστές να παίζουν στα όρια του επικίνδυνου, θέτοντας σε κίνδυνο την καριέρα, και κάποιες φορές ακόμα και τη... ζωή των αντιπάλων τους. Με αφορμή λοιπόν τον τραυματισμό του Έντερσον από τον Σαντιό Μανέ, το england365.gr θυμάται κάποιους τραυματισμούς που έμειναν στην ιστορία...



Παιχνίδι στα όρια του επικίνδυνου (pics &vids)

Με αφορμή την χθεσινή αποβολή Σάντιο Μάνε της Λίβερπουλ, που με επικίνδυνη προβολή, βρήκε τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι  Έντερσον στο πρόσωπό του, το England365.gr, θυμάται μερικές περιπτώσεις παικτών, που υπέπεσαν σε σκληρό παιχνίδι, θέτοντας σε κίνδυνο τους αντιπάλους τους:

Άσλεϊ Μπαρνς σε Νεμάνια Μάτιτς (Τσέλσι-Μπέρνλι Φεβ. 2015

Ένας άσχημος αγώνας που είχε εξαγριώσει τον Σέρβο αμυντικό μέσο, που άνηκε τότε στο δυναμικό των «μπλε». Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση με τους «κλάρετς», ο Μπάρνς βρίσκει με τις τάπες του παπουτσιού του, τον αστράγαλο του Μάτιτς, ο οποίος στην συνέχεια έπεσε στο έδαφος «σφαδάζοντας» απ’ τον πόνο.

Άλαν Χάτον σε Σαϊντό Μπεραχίνο (Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ. Μαρ. 2015)

Το δεξί μπακ των «χωριατών» σε εκείνη την αναμέτρηση, βρήκε με τις τάπες του παπουτσιού του, την κοιλιά του τότε επιθετικού των «baggies». Παρά το σκληρό του φάουλ, ο Χάτον αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για το επικίνδυνο παιχνίδι στον Μπεραχίνο.  

Ιαν Ράιτ σε Πίτερ Σμάιχελ (Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Φεβ. 1997)

Σε όλη την διάρκεια εκείνης της αναμέτρησης, οι δυο ποδοσφαιριστές δεν είχαν πολλές μονομαχίες. Σε μια από αυτές, ο τότε επιθετικός των «κανονιέρηδων» μετά από μια υπόδειξη οφσάιντ, πήδηξε και με τα δυο πόδια βρήκε τον παλαίμαχο Δανό τερματοφύλακα, που σωριάστηκε στο έδαφος. Για καλή του τύχη ο Ράιτ, δεν υπέπεσε της αντίληψης του διαιτητή.  

Μαϊκλ Μπράουν σε Ράιαν Γκιγκς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ Αυγ. 2006)

Καθώς ο παλαίμαχος πλέον Ουαλός πήγε να διεκδικήσει την μπάλα από τον τότε ποδοσφαιριστή των «Cottagers», ο Μπράουν προσγειώθηκε άτσαλα στο πόδι του Γκιγκς, γλιτώνοντάς την όμως με την κίτρινη κάρτα.

Ρόι Κιν σε Άλφε-Ίνγκε Χάλαντ (Μαν Γιουνάιτεντ-Μαν. Σίτι Απρ. 2001)

Δεν θα μπορούσε να μην λείψει αυτή η κόντρα των δυο ποδοσφαιριστών. Τον Σεπτέμβριο του 1997 ο θρυλικός μέσος των «κόκκινων διαβόλων» σε μια αναμέτρηση με την Λιντς, υπέστη ρήξη χιαστών, με τον τότε Νορβηγό ποδοσφαιριστή των «παγωνιών», να θεωρεί υπερβολικές τις αντιδράσεις του Ιρλανδού αμυντικού χαφ. Τέσσερα χρόνια όμως μετά στο ντέρμπι του Μάντσεστερ στο «Όλντ Τράφορντ», ο Κιν βρίσκει με τις τάπες του παπουτσιού του, το γόνατο του Χάλαντ, που άνηκε τότε στο δυναμικό των «πολιτών», σωριάζοντάς τον στο έδαφος και βάζοντας τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Μπορεί ο Ρόι να αντίκρισε λίγο μετά την κόκκινη κάρτα, αλλά πήρε την εκδίκησή του, για τα όσα δήλωσε ο επί χρόνια εχθρός του το μακρινό 1997.