«Άνεμος» η Τότεναμ από το «Γκούντισον Παρκ»

Με την ευκολία που αναδεικνύει το τελικό σκορ πέρασε από το «Γκούντισον Παρκ» η Τότεναμ, επικρατώντας της Έβερτον με σκορ 3-0. Τριψήφιο αριθμό τερμάτων με τους «spurs» έφτασε ο Χάρι Κέιν.



«Άνεμος» η Τότεναμ από το «Γκούντισον Παρκ»

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο συνέχισε την παράδοση που την θέλει να μην ηττάται τα τελευταία χρόνια σε παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στα «ζαχαρωτά», συμπληρώνοντας πλέον δέκα συνεχόμενες αναμετρήσεις με απολογισμό πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες από το Δεκέμβριο του 2012 έως σήμερα.

Έκπληξη προκάλεσε η χρησιμοποίηση του Γουέιν Ρούνεϊ στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων μετά τις εξωγηπεδικές  περιπέτειες της τελευταίας εβδομάδας, με τη συγκεκριμένη επιλογή ωστόσο να μην δικαιώνει τον Ρόναλντ Κούμαν καθώς η ομάδα του παρέμεινε άτολμη και «άοσμη» καθ΄ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Τα «σπιρούνια» έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους, με την πρώτη σοβαρή ευκαιρία να παρουσιάζεται με την συμπλήρωση 15 λεπτών, όταν το πλασέ του Σισοκό από το ύψος της περιοχής κόπηκε με εξαιρετικό τάκλιν του Γουίλιαμς.

Λίγα λεπτά αργότερα ωστόσο καταγράφηκε η φάση που βάζει υποψηφιότητα  για highlight της αγωνιστικής, αφού η έμπνευση του Χάρι Κέιν να σουτάρει από τη δεξιά πλευρά του γηπέδου, περίπου 30 μέτρα μακριά από την αντίπαλη εστία αποδείχτηκε… ουσιαστική. 1-0 και 100 τα τέρματα για τον διεθνή επιθετικό με τη φανέλα της Τότεναμ σε όλες τις διοργανώσεις!

Στο 42ο λεπτό ο Έρικσεν εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Πίκφορντ στο σουτ του Ντέιβις, πήρε το ρίμπαουντ και με κοντινό πλασέ έδωσε «μαξιλάρι ασφαλείας» δύο τερμάτων στην ομάδα του, η οποία διαμόρφωσε την τελική εικόνα του παιχνιδιού με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (46’).

Ο Χάρι Κέιν εκμεταλλεύτηκε την έξοχη σέντρα του Ντέιβις, έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα των «ζαχαρωτών» ενώ δέκα λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να πετύχει χατ-τρικ, κάτι που αποσόβησε ο Πίκφορντ δηλώνοντας αυτή τη φορά «παρών».

Νωρίτερα ο τερματοφύλακας της Εθνικής Αγγλίας είπε «όχι» και σε προσπαθεια του Έρικσεν, με τους φιλοξενούμενους να κατεβάζουν ταχύτητα στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού και την Έβερτον να σημειώνει μια ακίνδυνη φάση στο 85’, με τον ο Κάλβερτ Λιούιν να μην σημαδεύει σωστά, στέλντοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Πίκφορντ, Μαρτίνα, Κιν, Γουίλιαμς, Μπέινς, Γκουεγιέ (80’ Βλάσιτς), Σνάιντερλεν, Κλάασεν (46΄Ντέιβις), Σίγκουρτσον, Ρούνεϊ, Ραμίρεζ (46’ Κάλβερ Λιούιν)

Τότεναμ: Γιορίς, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Τρίπιερ, Σισοκό (78’ Γουίνκς), Ντάιερ, Ντέιβις, Έρικσεν (71’ Ντεμπελέ), Ντέλε Άλι, Κέιν (85’ Σον)