Πρέμιερ Λιγκ - 4η αγωνιστική (preview)

Επιστροφή στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ, μετά από 15ημερη διακοπή, εξαιτίας των εθνικών ομάδων, με το ντέρμπι Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ, να ξεχωρίζει από τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. 



Πρέμιερ Λιγκ - 4η αγωνιστική (preview)

Την «αυλαία» ανοίγει της 14:30 ώρα Ελλάδος στο «Etihad» η αναμέτρηση της αγωνιστικής Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ. Αγώνας με «άρωμα» Γερμανίας καθώς Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ, έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές στην Μπουντεσλίγκα, όταν βρισκόντουσαν στον πάγκο των Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ αντίστοιχα.

Αμφότερες ομάδες θέλουν την νίκη, για να παραμείνουν ψηλά στις πρώτες θέσεις, με τους «πολίτες» να θέλουν να αποφύγουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά βαθμολογική απώλεια στην έδρα τους, καθώς στις 21/8 η Έβερτον τους είχε «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας, με σκορ 1-1. Στον αντίποδα οι «κόκκινοι» με τον «αέρα» της επιβλητικής εμφάνισης στο «Άνφιλντ» με σκορ 4-0 απέναντι στην Άρσεναλ και τον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν να πραγματοποιεί κατά πάσα πιθανότητα το ντεμπούτο του με την καινούργια του ομάδα , θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και έχει όλα τα εφόδια να το κάνει.

Από πλευράς απουσιών, οι γηπεδούχοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του αρχηγού τους Βινσέντ Κομπανί, που τραυματίστηκε στην γάμπα, αλλά και του Ραχίμ Στέρλινγκ, από αποβλήθηκε στην δραματική εκτός έδρας νίκη με την Μπόρνμουθ, μετά τον πανηγυρισμό διαρκείας στο νικητήριο γκολ που πέτυχε. Απών και ο Γκουντογκάν. Ενώ στην μεριά των φιλοξενούμενων, δεσπόζει η απουσία του Κουτίνιο, ο οποίος τέθηκε από τον Γιούργκεν Κλοπ εκτός αποστολής, μετά τα όσα έγιναν με την πολύκροτη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, στις 17:00, δεσπόζει το ντέρμπι των πρωταθλητών Αγγλίας των δυο προηγούμενων ετών, με την πρωταθλήτρια για το 2016 Λέστερ, να υποδέχεται στο «King Power Stadium» την αντίστοιχη για πέρυσι, Τσέλσι. Οι «αλεπούδες» προέρχονται από εκτός έδρας ήττα απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 2-0, ενώ οι «μπλε»  μετά την εντός έδρας γκέλα από την Μπέρνλι (3-2), έχουν πραγματοποιήσει δυο πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε Τότεναμ (2-1 εκτός) και Έβερτον (2-0). Από πλευράς απουσιών ξεχωρίσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «μπλε», Ντάνιελ Ντρινκγουότερ, που κρίνεται αμφίβολο αν θα αγωνιστεί απέναντι στην πρώην ομάδα του. Στην διάθεση του Αντόνιο Κόντε θα είναι ο Εντέν Αζάρ.

Την ίδια ώρα στο «Γκούντισον Παρκ», η Έβερτον, που πραγματοποιεί μέχρι στιγμής καλές εμφανίσεις απέναντι στους μεγάλους, υποδέχεται την Τότεναμ, που δεν έχει κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα στην σεζόν. Από πλευράς «ζαχαρωτών» σταθερά  οι μακροχρόνια απόντες Μπάρκλεϊ και Μπολασί, ενώ ο «σκανδαλιάρης» Ρούνεϊ θα υπολογίζεται κανονικά από τον Κούμαν, παρά την σύλληψή του, επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Στον αντίποδα ο Ποκετίνο, δεν υπολογίζει τους Λαμελά Τριπιέρ και Γουανιγιάμα.

Σε άλλα παιχνίδια των 17:00, η Άρσεναλ, μετά το κακό ξεκίνημα της στην Πρέμιερ Λιγκ, επιζητά την νίκη στο «Emirates», απέναντι στην Μπόρνμουθ, που είναι μονόδρομος για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Ενώ η Γουέστ Μπρομ, αναμετράται στο Μπράιτον και μετά από επτά βαθμούς σε 3 αγωνιστικές, θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, απέναντι στους «νεοφώτιστους» του Κρις Χιούτον. Τέλος την ίδια ώρα, οι αήττητες μέχρι στιγμής Σαουθάμπτον (8η)  και Γουότφορντ (7η), με πέντε βαθμούς εκάστως, «κονταροχτυπιούνται» στο «St. Mary’s Stadium».

Στην αναμέτρηση των 19:30, η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμετράται στο «Bet365 Stadium», υποδεχόμενη από την Στόουκ και θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες, ώστε να παραμείνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Για την ομάδα του Μαρκ Χιούζ, αναμφισβήτα ξεχωρίζει η απουσία του αρχηγού και πρώην ποδοσφαιριστή των «κόκκινων διαβόλων», Ράιαν Σόκρος, που ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του. Από πλευράς Μουρίνο, σταθερά απόντες οι Σο, Ιμπραϊμόβιτς, Ρόχο και Γιάνγκ.

Στους αγώνες της Κυριακής στις 15:30, η Μπέρνλι υποδέχεται στην έδρα της την Κρίσταλ Πάλας, σε ένα αγώνα ζωτικής σημασίας για το μέλλον του Φρανκ Ντε Μπουρ στον πάγκο των «αετών», που αν δεν κερδίσει, κατά πάσα πιθανότητα θα αποχωρήσει από τον Λονδρέζικο σύλλογο. Ενώ τέλος στο «Liberty» η Σουόνσι, υποδέχεται στις 18:00 την Νιούκαστλ, με αμφότερες ομάδες να επιζητούν την νίκη, ώστε να απομακρυνθούν από τις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Τέλος για την αναμέτρηση της Δευτέρας η Γουέστ Χαμ του «υπ’ ατμών» Σλάβεν Μπίλιτς, υποδέχεται στις 22:00 την εκπληκτική μέχρι στιγμής Χάντερσφιλντ του Ντάβιντ Βάγκνερ. Μονόδρομος η νίκη για τα σφυριά, που αν δεν κερδίσουν, ενδέχεται να μπουν σε περιπέτειες.

Αναλυτικά η 4η αγωνιστική:

Σάββατο 9/9

14:30 Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ

17:00 Λέστερ-Τσέλσι

17:00 Έβερτον Τότεναμ

17:00 Άρσεναλ-Μπόρμουθ

17:00 Μπράιτον-Γουέστ Μπρομ

17:00 Σαουθάμπτον-Γουότφορντ

19:30 Στόουκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κυριακή 10/9

15:30 Μπέρνλι-Κρίσταλ Πάλας

18:00 Σουόνσι-Νιούκαστλ

Δευτέρα 11/9

22:00 Γουέστ Χαμ-Χάντερσφιλντ