Χιούζ: «Η συρρίκνωση της μεταγραφικής περιόδου δημιουργεί αβεβαιότητα»

Ως «ταξίδι προς το άγνωστο», χαρακτήρισε ο προπονητής της Στόουκ, Μαρκ Χιουζ, τις αλλαγές που έφερε η αγγλική Λίγκα, αναφορικά με τις μεταγραφές, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του εντός έδρας αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 



Χιούζ: «Η συρρίκνωση της μεταγραφικής περιόδου δημιουργεί αβεβαιότητα»

Ευχαριστημένος εμφανίστηκε ο Άγγλος τεχνικός των «potters» για τις προσθήκες των Κουρτ Ζουμά, Χεσέ Ροντρίγκες αλλά και του Κέβιν Βίμερ, στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Αναφορικά με τον δανεισμό των δυο πρώτων, δήλωσε:

«Τα παιδιά προστέθηκαν, μαζί με τα υπάρχοντα που κρατήσαμε στην ομάδα. Μερικές μεταγραφικές περίοδοι είναι καλές, μερικές είναι αδιάφορες. Ποτέ δεν θα καταφέρεις να πάρεις όλους τους παίκτες που επιθυμείς. Αυτή για μας ήταν μια πολύ δυνατή μεταγραφική περίοδος», ενώ για την απόκτηση του Αυστριακού αμυντικού από την Τότεναμ, έναντι 18 εκ. λιρών συμπλήρωσε:

«Στον Κέβιν Βίμερ είδαμε το μέλλον της ομάδας. Είναι μόλις 24 και υπάρχει περιθώριο εξέλιξης. Αυτό είναι και ένα από τα «κλειδιά», καθώς είναι καλός παίκτης και έχει την ανάγκη να παίξει και εδώ θα παίζει πιο τακτικά».

Παράλληλα ο Χιούζ αναφέρθηκε στην απουσία του αρχηγού της ομάδας Ράιαν Σόκρος, που τραυματίστηκε λίγο μετά την τετραετή ανανέωση του συμβολαίου του με τον αγγλικό σύλλογο:

«Είναι ατυχία, καθώς ξεκίνησε καλά και υπέγραψε πρόσφατα καινούργιο συμβόλαιο, κάτι που είναι σημαντικό για εμάς και αυτόν».

Τέλος τοποθετήθηκε για την αλλαγή στην προθεσμία της μεταγραφικής περιόδου, χαρακτηρίζοντας την, ως «ένα ταξίδι προς το άγνωστο», με τον κόουτς της Στόουκ να τονίζει:

«Μερικές φορές οι αλλαγές κατά την διάρκεια των σεζόν δημιουργούν αβεβαιότητα. Δεν γνωρίζουμε πόσο θα επηρεάσει τις ομάδες τις Πρέμιερ Λιγκ, η συρρίκνωση της μεταγραφικής περιόδου. Πολύ πιθανόν, να ακολουθήσουν το μέτρο αυτό και άλλα πρωταθλήματα».