Πως χάλασε η κινέζικη επένδυση στη Λίβερπουλ!

Υπαρκτό και απόλυτα σοβαρό ήταν το ενδιαφέρον κινεζικής εταιρείας που απολάμβανε τη στήριξη της Κυβέρνησης της χώρας, για επένδυση στη Λίβερπουλ. Δεν προχώρησε η υπόθεση, έκαναν πίσω οι ενδιαφερόμενοι, φοβήθηκαν τη δύναμη της Κίνας οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες των «κόκκινων».  



Πως χάλασε η κινέζικη επένδυση στη Λίβερπουλ!

Ο Σάιμον Χιουζ, στο βιβλίο με τίτλο «On the Brink» που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στη Βρετανία, αποκαλύπτει όσα συνέβησαν με την PCP Capital Partners από τη Μέση Ανατολή και τη συμμετοχή που επιδίωξε στο μετοχικό σχήμα της Λίβερπουλ.

Στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, ναι μεν δήλωναν ανοιχτοί σε πιθανή κουβέντα με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για επένδυση, ωστόσο, ναι μεν ζητούσαν αξιοπιστία, αλλά δεν ήταν έτοιμοι και ούτε είναι τώρα, να παραχωρήσουν μετοχές σε επιχειρηματική πλευρά που θα μπορούσε ν' αποκτήσει δύναμη και να ασκήσει επιρροή.

Αυτός ήταν και ο μεγάλος φόβος της Fenway Sports Group που σκέφτηκε ότι λόγω και της στήριξης που απολάμβανε η κινεζική εταιρεία από την Κυβέρνηση της χώρας, ενδεχομένως σε βάθος χρόνου να αποκτούσε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και απαιτούσε πράγματα και καταστάσεις...

Οι «κόκκινοι», μέσα στο 2016 είχαν δεχθεί δύο κρούσεις από ενδιαφερόμενες, προς επένδυση, πλευρές, αλλά και οι δύο περιπτώσεις έκλεισαν αρνητικά και πολύ απότομα.

Η πρώτη, από την SinoFortone, δεν έλαβε ποτέ απάντηση από τη Λίβερπουλ, αφού η επιστολή της είχε πολλές γενικότητες και οι άνθρωποι του συλλόγου επέλεξαν να μην ασχοληθούν καθόλου.

Όσον αφορά στην PCP Capital Partners, αυτή προσπάθησε να προσεγγίσει το αγγλικό κλαμπ μέσω της Inner Circle που εκτελεί χρέη διαμεσολαβητή και είχε ρόλο στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας από την Fenway Sports Group.

Η τελευταία απόπειρα των Κινέζων, έμεινε δίχως αντίκρισμα, αφού και η Κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε εν τέλει πως για κοινωνικοπολιτικούς λόγους δεν έπρεπε να εμπλακεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ επίσης, αντιμετώπισε και τους ενδοιασμούς των ποδοσφαιρικών αρχών να εμπιστευθούν επενδύσεις που είχαν άμεση σχέση με την πολιτική σκηνή...