Αλλαγές στο ranking σκέφτεται η FIFA

Μεταβολές στον τρόπο που διαμορφώνεται η σειρά βαθμολογικής κατάταξης των Εθνικών ομάδων σκέφτονται να πραγματοποιήσουν οι ιθύνοντες της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.



Αλλαγές στο ranking σκέφτεται η FIFA

Η δυσλειτουργία της σημερινής διαδικασίας έχει να κάνει με τη διαφορά στη βαθμολόγηση μιας επιτυχίας που επιτυγχάνεται σε επίσημο αγώνα από μια αντίστοιχη σε φιλική αναμέτρηση Εθνικών ομάδων καθώς και από το «βαθμολογικό βάρος» του αντιπάλου.

Αποτέλεσμα του συγκεκριμένου παράγοντα είναι να αδικούνται τα συγκροτήματα που τυγχάνει να δίνουν περισσότερες φιλικές αναμετρήσεις. Ένα από αυτά είναι και η Αγγλία, η οποία βρίσκεται στη 13η θέση της κατάταξης, κάτι που πιθανόν να της στοιχίσει στην κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διοργανωθεί το καλοκαίρι του 2018 στη Ρωσία καθώς χάνει για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ τη θέση της στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, στο οποίο βρίσκονται οι επτά πρώτες χώρες του ranking μαζί με τους οικοδεσπότες του εκάστοτε διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πως οι συζητήσεις επί του θέματος θα ξεκινήσουν με την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.