Η Πρέμιερ Λιγκ... έστειλε το Βέλγιο στο Μουντιάλ!

Το Βέλγιο έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα δηλώσει το παρόν στα γήπεδα τη Ρωσίας, με την πλειοψηφία των παικτών της να προέρχονται από συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ!



Η Πρέμιερ Λιγκ... έστειλε το Βέλγιο στο Μουντιάλ!

Η νίκη του Βελγίου επί της εθνικής Ελλάδος με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», έδωσε πέρα από τους τρεις βαθμούς, την εξασφάλιση της 1ης θέσης στο 8ο όμιλο και το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, στη Ρωσία.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» αποτελούνται από μία πληθώρα ταλαντούχων παικτών, με ποικίλα χαρακτηριστικά, οι οποίοι πέρα από το εθνικό τους συγκρότημα, κάνουν τη διαφορά και στους συλλόγους τους.

Μόνο τυχαίο λοιπόν δεν είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παικτών που επιλέγει ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου και πρώην των Γουίγκαν και Έβερτον, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, προέρχονται από το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ,

Στη χθεσινή (3/9) αναμέτρηση λοιπόν απέναντι στην Ελλάδα, οι επτά από τους 11 που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα, ανήκουν σε μία ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου: Κουρτουά (Τσέλσι), Αλντερβάιρελντ (Τότεναμ), Βερμάλεν, Βερτόνχεν (Τότεναμ), Φελαϊνί (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντεμπελέ (Τότεναμ), Μενιέ, Καράσκο, Ντε Μπράινε (Μάντσεστερ Σίτι), Μέρτενς, Λουκακού (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο οι βασικοί αυτοί που εκπροσώπησαν την Πρέμιερ Λιγκ, καθώς και στον πάγκο, περισσότεροι από τους... μισούς (7 στους 12), αγωνίζονται επίσης στα «σαλόνια» του «Νησιού»: Μινιολέ (Λίβερπουλ), Καστέλς, Μιραλάς (Έβερτον), Ντεντόνκερ, Εντέν Αζάρ (Τσέλσι), Τοργκάν Αζάρ, Ντεφούρ (Μπέρνλι), Τίλεμανς, Μπατσουαγί (Τσέλσι), Μπεντέκε (Κρίσταλ Πάλας), Τσαντλί (Γουέστ Μπρομ), Σιμάν.