Τα ψέμματα της Μπάρτσα και ο λόγος που ο Κουτίνιο δεν έφυγε από τη Λίβερπουλ!

Σε ένα καλοκαίρι που το επικοινωνιακό Βατερλώ της Μπαρτσελόνα στην υπόθεση Κουτίνιο της στοίχισε με ζημιά στο πρεστίζ, ακόμα και τώρα που όλα τελείωσαν, τα ψέμματα συνεχίζονται και ευθύνη έχει κάποιος που κάποτε πέρασε από τα μέρη μας! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Τα ψέμματα της Μπάρτσα και ο λόγος που ο Κουτίνιο δεν έφυγε από τη Λίβερπουλ!

Τα περί προτάσεως 200 εκατομμυρίων ευρώ από πλευράς Καταλανών την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, όχι μόνο δεν ευσταθούν αλλά επιβαρύνουν και την ήδη άσχημη σχέση μεταξύ των δυο πλευρών κόβοντας τις οποίες γέφυρες!

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα προσπαθώντας ουσιαστικά να δικαιολογήσει στον κόσμο της ένα αποκαρδιωτικό καλοκαίρι από πλευράς μετακινήσεων, προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι λέγοντας πως ακόμα και αυτή την εξωπραγματική προσφορά την απέρριψε η διοίκηση της Λίβερπουλ. Η πικρή αλήθεια για τους φίλους των Μπλαουγκράνα είναι πως τελευταία πρόταση επίσημα έγινε στις 18 Αυγούστου και από τότε δεν υπήρξε νέα επαφή!

Μάλιστα, πληροφορίες μέσα από την Λίβερπουλ, αναφέρουν πως το λάθος χαρτί που έπαιξε η Μπάρτσα ήταν αυτό του Πεπ Σεγκούρα. Πρώην διευθυντής των ακαδημιών της Λίβερπουλ, παλιότερα και προπονητής του Ολυμπιακού ο Σεγκούρα φέρει βαρέως πως το καλοκαίρι του 2012 με απόφαση του Ρότζερς δεν του ανατέθηκε η θέση του τεχνικού διευθυντή που είχε μείνει άδεια μετά την απόλυση του Νταμιάν Κομολί, παρότι είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Χένρι!

Τον ίδιο μήνα του... υποβιβασμού του και πάλι στις ακαδημίες από τον Μπρένταν Ρότζερς προτίμησε να παραιτηθεί και να αποχωρήσει από το Μέλγουντ. Ενώ πριν την άφιξη του Βορειοϊρλανδου τεχνικού μιλούσε σχεδόν καθημερινά με τον Χένρι στο τηλέφωνο, μολις προέκυψε το ζήτημα η επικοινωνία κόπηκε αυτόματα και θεώρησε πως τον "άδειασαν" από πλευράς FSG. Όταν προέκυψε η ιστορία με τον Νεϊμάρ πήρε επάνω του την υπόθεση Κουτίνιο θεωρώντας την μια ευκαιρία να πάρει το αίμα του πίσω και ξεκίνησε αυτός τις επαφές με τους ανθρώπους του Βραζιλιάνου ξεσηκώνοντας τον!

Το γεγονός επίσης πως η Μπάρτσα μπορεί και μανιπουλάρει τα καταλανικά media έδωσε την ευκαιρία αυτό το μήνα να πιέζει ψυχολογικά και τον παίκτη και να πιστεύει ότι έτσι θα μπορούσε να ολοκληρώσει και την μεταγραφή! Μόνο που από την άλλη πλευρά, ο αγγλικός Τύπος δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε καθημερινά αντικρουόμενα ρεπορτάζ που τελικά όταν όλα ολοκληρώθηκαν απέδειξαν πως από πλευράς Καταλανών σχεδόν τίποτα δεν περιείχε αλήθεια!

Ο Σεγκούρα έπαιξε και έχασε αφού η δίκη του εμπλοκή ενεργοποίησε τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της Λίβερπουλ που πήρε επάνω του το θέμα και έβγαλε την ανακοίνωση πως δεν πωλείται ο παικτης με υπογραφή FSG κάτι που δεν είχε συμβεί στο παρελθόν! Και η προσωπική ήττα του πρώην διευθυντή ακαδημιών της Λίβερπουλ, Πεπ Σεγκούρα ολοκληρώθηκε όταν η Λίβερπουλ έκανε γνωστή την απόφαση του ίδιου του Χένρι στους ατζέντηδες του Κουτίνιο πως δεν υπάρχει συμφωνία κυρίων, όπως εκείνη με τον Σουάρεζ. ούτε για το 2018!

Αυτό είναι που έχει τσακίσει το Βραζιλιάνο αλλά ας πρόσεχε! Η κίνηση έγινε ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, πως τα συμβόλαια είναι για να τηρούνται και δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί παίκτες στην Αγγλία δεν κατάφεραν να κάνουν το δικό τους σε αυτή την περίοδο όπως ο Κουτίνιο ο Φαν Ντάικ, ο Μαχρέζ! Λες και με έναν αόρατο τρόπο οι ιδιοκτητες των ομάδων συνασπίστηκαν και αποφάσισαν πως δεν θα περνάει ο εκβιασμός των ατζέντηδων!

Το ζητούμενο τώρα για τη Λίβερπουλ είναι να πειστεί ο Κουτίνιο πως το συμφέρον του είναι να σταματήσει τη κλάψα και να παίξει ποδόσφαιρο!