Μεσούτ Εζίλ: Τέσσερα χρόνια «κανονιέρης»

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (2/9) από την ημέρα που ο Μεσούτ Εζίλ έγινε και επίσημα μέλος της Άρσεναλ, με την ομάδα να τιμάει την «επέτειο» με μία ανάρτηση στο twitter.



Μεσούτ Εζίλ: Τέσσερα χρόνια «κανονιέρης»

Ήταν 2 Σεπτερμβρίου του 2013 όταν οι «κανονιέρηδες» έβγαζαν από τα ταμία τους 42,5 εκ. λίρες και τα προσέφεραν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να αγοράσουν τον Εζίλ, κάνοντας τον 25χρονο-τότε-μέσο τον πιο ακριβό Γερμανό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Η αγορά του διεθνή άσου «έφερε» αρκετά θετικές εντυπώσεις στον αγγλικό Τύπο, αφού οι περισσότεροι πίστευαν πως ήταν το κομμάτι που έλειπε από την ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ, για να την οδηγήσει ξανά στους τίτλους.

Εν μέρει τα έντυπα του «Νησιού» δεν αποδείχτηκαν λάθος, αφού με τον Εζίλ στη σύνθεση της, η Άρσεναλ κέρδισε 4 τρόπαια (3 Κύπελλα Αγγλίας, 1 Community Shield), όμως δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω και να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή να κάνει μια μεγάλη πορεία στο Champions League, με τον 28χρονο μέσο να μετράει συνολικά 161 συμμετοχές, 32 γκολ και 57 ασίστ στην τετραετία τους ως «κανονιέρης».

Το tweet της Άρσεναλ για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων παραμονής του Οζίλ: