Ζωντανή η Σκωτία, καπαρώνει 2η θέση η Β. Ιρλανδία!

Η Σκωτία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα της Σλοβενίας και με το άνετο 3-0 στην έδρα της Λιθουανίας παρέμεινε ζωντανή στη μάχη για την κατάληψη της 2ης θέσης του ομίλου που οδηγεί στα πλέι οφ του Μουντιάλ! «Αέρας» και η Βόρειος Ιρλανδία, 3-0 το Σαν Μαρίνο.  



Ζωντανή η Σκωτία, καπαρώνει 2η θέση η Β. Ιρλανδία!

Οι φιλοξενούμενοι έθεσαν από το πρώτο ημίχρονο τις βάσεις για τη νίκη, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων από τα γκολ των Άρμοστρονγκ (25') και Ρόμπερτσον (30'). Το τελειωτικό χτύπημα στους Λιθουανούς έδωσε ο ΜακΆρθουρ στο 72'. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Σκωτία έμεινε μεν στην 4η θέση, όμως πλέον- και μετά τη νίκη της Σλοβακίας επί της Σλοβενίας με σκορ 1-0 - απέχει μόλις δύο πόντους από τη 2η θέση!

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1) Αγγλία 17

2) Σλοβακία 13

3) Σλοβενία 12

4) Σκωτία 11

5) Λιθουανία 5

6) Μάλτα 0

Στο άλλο ματς με βρετανικό ενδιαφέρον, η Βόρειος Ιρλανδία έκανε το… χρέος της και πέρασε «αεράτη» από την έδρα του Σαν Μαρίνο (3-0)! Μάλιστα, σε συνδυασμό με την ήττα της Τσεχίας από τη Γερμανία (2-1) ξέφυγε 5 πόντους από την 3η θέση, κάτι που σημαίνει ότι μόνο με… αυτοκτονία στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα χάσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1) Γερμανία 21

2) Β. Ιρλανδία 14

3) Τσεχία 9

4) Νορβηγία 7

5) Αζερμπαϊτζάν 7

6) Σαν Μαρίνο 1.