Δεν χάνει το «εισιτήριο»!

Με τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Αγγλία νίκησε εκτός έδρας τη Μάλτα με σκορ 4-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της Σλοβενίας έγινε το… grande φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου που οδηγεί απευθείας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018!



Δεν χάνει το «εισιτήριο»!

Έπειτα από ένα «φτωχό» πρώτο ημίχρονο, τα «τρία λιοντάρια» ανέβασαν στροφές στο δεύτερο 45λεπτο και χάρη στα γκολ των Κέιν (53', 90+2'), Μπερτράντ (86') και Γουέλμπεκ (90+1') κλείδωσαν το πολύτιμο τρίποντο!

Σε συνδυασμό μάλιστα με την ήττα της Σλοβενίας από τη Σλοβακία, οι ποδοσφαιριστές του Σάουθγκεϊτ αποσπάστηκαν 4 πόντους από τη 2η θέση και έγιναν το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1)Αγγλία 17

2)Σλοβακία 13

3)Σλοβενία 12

4)Σκωτία 11

5)Λιθουανία 5

6)Μάλτα 0

Το ματς:

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου. Η Αγγλία είχε μεν τον έλεγχο, ξεκίνησε δυνατά με τη μεγάλη ευκαιρία του Στέρλινγκ στο πρώτο λεπτό, όμως στην πορεία… σαν να μπλόκαρε. Μπορεί να μην προβληματίστηκε καθόλου από τους γηπεδούχους, όμως παρατηρήθηκε σημαντική δυσκολία στο τελείωμα.

Στο 22' ο Τζόουνς κατάφερε να στείλει- με κεφαλιά- την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε επειδή ο διαιτητής είδε φάουλ πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Και τα επόμενα λεπτά μία από τα ίδια. Συντριπτική κατοχή της μπάλας υπέρ της Αγγλίας, πίεση για το γκολ και… το απόλυτο μηδέν!

Φαινόταν, ωστόσο, ότι αργά ή γρήγορα η… λύτρωση θα ερχόταν! Τα «τρία λιοντάρια» μπήκαν… αφηνιασμένα στο δεύτερο μέρος και χάρη στην όμορφη συνεργασία των Άλι και Κέιν και το γκολ του δεύτερο (53') το άγχος διαγράφηκε μεμιάς!

Ο επιθετικός της Τότεναμ χάραξε- με το πρώτο του φετινό γκολ- το δρόμο της άνετης, όπως αποδείχτηκε και στη συνέχεια νίκης. Τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Σάουθγκεϊτ λύθηκαν! Η πίεση συνεχίστηκε, τη στιγμή που οι Μαλτέζοι - εμφανώς απογοητευμένοι από την υπερπροσπάθεια και την αρνητική τροπή της αναμέτρησης- έμοιαζαν συμβιβασμένοι στην ιδέα μίας ακόμη ήττας. Τα λεπτά περνούσαν με τους Άγγλους να απειλούν και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για ακόμη ένα γκολ. Εν τέλει το παιχνίδι έριξε… οριστικά αυλαία στο 86', με τον Μπερτράντ να σημειώνει το 2-0 και να κλειδώνει το πολύτιμο τρίποντο για την ομάδα του, για να έρθουν δύο ακόμη… χτυπήματα στις καθυστερήσεις από τους Γουέλμπεκ και Κέιν για να δώσουν πανηγυρικό τόνο στο διπλό των φιλοξενούμενων!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάλτα: Χογκ, Μάγκρι, Μποργκ, Άγκιους, Ρ. Φένεχ (83' Π. Φένεχ), Σκέμπρι (86' Μίφσουντ), Ζ. Μουσκάτ, Φαρούγκια, Κρίστενσεν, Ζεραφά (75' Καμιγέρι), Πισάνι

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Τζόουνς, Μπερτράντ, Λίβερμορ, Χέντερσον, Τσάμπερλεϊν (76' Γουέλμπεκ), Στέρλινγκ (46' Ράσφορντ), Άλι (69' Βάρντι), Κέιν