Σαν σήμερα το έπος του Μονάχου (video)

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ιστορική νίκη της Αγγλίας απέναντι στους Γερμανούς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου με σκορ 5-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002.



Σαν σήμερα το έπος του Μονάχου (video)

Ήταν 1η Σεπτέμβρη του 2001 όταν το συγκρότημα του Σβεν Γκόραν Έρικσον ταξίδευε στο Μόναχο με στόχο τη νίκη που θα της έδινε προβάδισμα για την πρώτη θέση του ομίλου, την οποία διεκδικούσαν και τα «πάντσερ» με προπονητή τον Ρούντι Φέλερ.

Αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον γκολ του Κάρστεν Γιάνκερ μόλις στο έκτο λεπτό, η απάντηση των «τριών λιονταριών» υπήρξε ηχηρή και με έναν Μάικλ Όουεν σε εκπληκτική μέρα (σ.σ. πέτυχε χατ-τρικ) κατάφεραν να σημειώσουν μια εκκωφαντική νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αγγλία λίγο έλειψε να «αχρηστέψει» αυτή τη σπουδαία νίκη όταν φιλοξένησε στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής την Εθνική Ελλάδος στο «Ολντ Τράφορντ» και κατάφερε με ένα αριστουργηματικό χτύπημα φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του αγώνα τα γκολ του Άγγελου Χαριστέα και του Ντέμη Νικολαΐδη, παίρνοντας το χρυσό βαθμό της ισοπαλίας από την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ και ταυτόχρονα την απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ της Άπω Ανατολής.

Tα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: