Ο Τσάμπερλεϊν προτίμησε την προοπτική από τα λεφτά λόγω Κλοπ!

Αν αληθεύουν τα ρεπορτάζ πως ο Τσάμπερλεϊν συμφώνησε με τη Λίβερπουλ με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που του πρόσφερε για να μείνει η Άρσεναλ, τότε πρόκειται για πραγματική πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του ίδιου του Βενγκέρ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Τσάμπερλεϊν προτίμησε την προοπτική από τα λεφτά λόγω Κλοπ!

Η επιλογή που έκανε ο πρώην πλέον παίκτης της Άρσεναλ, να διαλέξει την Λίβερπουλ και όχι την Τσέλσι ξένισε πολλούς. Τον μικρό συμβουλεύει στις επαγγελματικές επιλογές ο πατέρας του, ο παλιός εξτρέμ στη δεκαετία του ´80 Μαρκ Τσάμπερλεϊν. Αγωνιζόταν στην Στόουκ και έπαιξε και στην εθνική ομάδα μερικές φορές, βασιζόμενος στην ταχύτητα του και στην ικανότητα να διεμβολίζει τις άμυνες. Μπορούσε να έχει κάνει μεγαλύτερη καριέρα αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι εκείνος το σημείο αναφοράς. Εκείνο που θέλω να σημειώσω είναι πως πολύ σωστά συμβούλευσε  το γιο του πως είχε έρθει η ώρα να επιλέξει μία ομάδα όπου ο προπονητής θα τον βελτιώσει και όχι απλά να αυξηθεί ο τραπεζικός λογαριασμός!

Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο πως ο ίδιος προτιμούσε να πάει στην Λίβερπουλ, γιατί ο Γιούργκεν Κλοπ μοιάζει ικανός να βγάλει την καριέρα του από το βάλτο που έχει πέσει το τελευταίο διάστημα! Ο Βενγκέρ δεν πρόσθεσε τίποτα απολύτως στο παιχνίδι του Άλεξ, παίρνοντας έναν παίκτη με πάρα πολλά εξαιρετικά χαρακτηριστικά πριν χρόνια και ουσιαστικά έβαλε τροχοπέδη στην εξέλιξή του! Ο Αλσατός βαρύνεται με το γεγονός πως ενω είχε στα χέρια του την καλύτερη έκδοση νέου παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Γουέιν Ρούνει που έβγαλε το αγγλικό ποδόσφαιρο εδώ και μια δεκαετία τον χαράμισε σε άσχετους ρόλους όπως αριστερό χαφ σε αρκετά ματς! Ο ίδιος ο Τσάμπερλεϊν μιλώντας σε φίλο μου, συνάδελφο δημοσιογράφο από την περιοχή του Στοουκ, εκεί που έκανε καριέρα ο πατέρας του, έλεγε πριν από 12 μήνες πως είχε εντυπωσιαστεί από το πως εκτοξεύτηκε η καριέρα του Λαλάνα από τη στιγμή που άρχισε να δουλεύει μαζί με τον Κλοπ! Από εκείνη την ημέρα, αρχές Σεπτέμβρη του 2016, είχα πει στον αέρα του Σπορ FM οτι δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση ο Τσάμπερλεϊν να επέλεγε τη Λίβερπουλ μια μέρα για να συνεχίσει την καριέρα του!

Για αυτό τον λόγο και κρατούσα επιφυλάξεις ακόμα και το πρωί που ανακοινωνόταν πως η Τσέλσι είχε συμφωνήσει με την Άρσεναλ σε όλα! Τελικά τα πράγματα εξελίχθηκαν σύμφωνα με την επιθυμία του παίκτη! Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η Άρσεναλ του είχε προτείνει νέο συμβόλαιο με 180.000 λιρες εβδομαδιαία ενώ η Λίβερπουλ συμφώνησε μαζί του έναντι 125.000. Το γεγονός όμως πως θα δουλέψει με τον Κλοπ συν το ότι προορίζεται για πιο κεντρικό ρόλο εκεί που ακριβώς είναι κομμένος και ραμμένος να παίξει, βάρυναν στην απόφαση του σημαντικά!

Δεν ξέρω αν θα βγει καλή ή κακή μεταγραφή για την Λίβερπουλ, αν και είμαι βέβαιος πως ο Γερμανός τεχνικός θα τον βελτιώσει πάρα πολύ, ωστόσο εκείνο για το οποίο είμαι ξεκάθαρος είναι πως κάνεις ποδοσφαιριστής με όνειρα και προδιαγραφές δεν θέλει πια να πάει στην Άρσεναλ, ή να μείνει εκεί! Και νομίζω πως αυτό είναι το μεγαλύτερο χαστούκι γι'αυτόν τον τεράστιο συλλόγο και τη μοναδική ευθύνη την φέρει ένας: ο Αρσέν Βενγκέρ!