Μεσημεριανή... σιέστα για τους Πρωταθλητές

Οι Ισπανοί της Τσέλσι γι' ακόμα ένα παιχνίδι ανέλαβαν δράση. Σε χαλαρούς ρυθμούς και με την Έβερτον κατώτερη των περιστάσεων στο «Στάμφορντ Μπριτζ», οι Φάμπρεγας και Μοράτα (ασίστ και γκολ για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς) «καθάρισαν» για το τελικό 2-0 στην 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.



Μεσημεριανή... σιέστα για τους Πρωταθλητές

Με απόλυτη κυριαρχία στη μεσαία γραμμή, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με πίεση τόσο ψηλά που ακόμα κι όταν η Έβερτον έπαιρνε τον έλεγχο δεν μπορούσε να φύγει εύκολα μπροστά από το χώρο του κέντρου, η Τσέλσι εμφανίστηκε επιβλητική στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γκιγιέ θα έπρεπε να... ευχαριστήσει τον ρέφερι κι όχι να του γκρινιάξει όταν του έβγαλε την κίτρινη κάρτα για πολύ άσχημο μαρκάρισμα με τις τάπες στον Φάμπρεγας, ενώ η πρώτη καλή στιγμή ήρθε με ένα ανάποδο ψαλίδι του Πέδρο που έφυγε ψηλά. Ο Ισπανός μαζί με τον Γουίλιαν ήταν τα επιθετικά στηρίγματα του Μοράτα, ο οποίος με τη σειρά του δυσκολευόταν να ζορίσει τους αντίπαλους στόπερ. Όταν όμως επέμεινε στο 27' και πέρασε τη μπάλα στον Φάμπρεγας με διπλή προσπάθεια, ο συμπατριώτης του χαφ με τη μία έκανε το χαμηλό σουτ και έγραψε το 1-0. Στην εστία των «μπλε» ο Τιμπό Κουρτουά παρέμενε θεατής και το ίδιο έκανε και στο 33' σε ένα πολύ κακό σουτ του Σίγκουρντσον. Αυτή ήταν η πρώτη τελική των «ζαχαρωτών», που σε καμία περίπτωση δεν είχαν μπει στο κλίμα του αγώνα. Σε πλήρη αντίθεση, η Τσέλσι σε χαμηλό τέμπο έφτασε και στο 2-0 στο 40', με την κεφαλιά του Άλβαρο Μοράτα.

Την καλύτερή της, αν και ημιτελής, ευκαιρία, η ομάδα του Κούμαν την έκανε στο 50', όταν ο Γουέιν Ρούνεϊ με ωραία κούρσα και πάσα στον κενό χώρο στο σωστό χρόνο έδωσε την ευκαιρία στον Σάντρο Ραμίρες για ένα καλό σουτ, όμως αυτό που επιχείρησε ο Ισπανός κόντραρε στον Ρούντιγκερ. Οι λανθασμένες επιλογές των παικτών της Έβερτον και η αδυναμία τους να παρουσιάσουν ανταγωνιστικό πρόσωπο, επέτρεπε στους Λονδρέζους να διατηρούν με άνεση το σκορ ασφαλείας και με χαλαρότητα να ψάχνουν περισσότερα τέρματα. Στο 59' ο Πέδρο «άδειασε» με πολύ ωραίο τρόπο τον Σίγκουρντσον, όμως το χαμηλό σουτ στην κλειστή γωνία δεν βρήκε εστία... Λίγο αργότερα ο Μόουσες σπατάλησε ακόμα μια καλή στιγμή για γκολ αφού το σουτ που επιχείρησε κατευθύνθηκε πάνω στον Πίκφορντ. Η εικόνα των «ζαχαρωτών» ήταν τέτοια που έκανε τους Πρωταθλητές Αγγλίας να μη χρειαστεί ν' ανεβάσουν ταχύτητα και να ελέγξουν απόλυτα τη ροή του παιχνιδιού όσο περνούσαν τα λεπτά. Ένα γυριστό του Άσλεϊ Γουίλιαμς στα «τυφλά» δεν ήταν ικανό να τρομάξει ιδιαίτερα τον Κουρτουά που για καλό και για κακό τέντωσε το κορμί του προς την εστία του, ενώ στο 85' ο Ουαλός στόπερ δεν βρήκε καλά την κεφαλιά για να δώσει στη μπάλα τροχιά προς την εστία. Στο 87ο λεπτό ο Βέλγος γκολκίπερ της Τσέλσι είπε «όχι» και στον Γκιγιέ όταν πλέον οι φιλοξενούμενοι είχαν – καθυστερημένα - εντείνει τις προσπάθειές τους κι έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ρούντιγκερ, Μόουσες (89' Κρίστενσεν), Φάμπρεγας, Καντέ, Αλόνσο, Γουίλιαν, Πέδρο (75' Μπακαγιόκο), Μοράτα (78' Μπατσουαγί)

Έβερτον: Πίκφορντ, Κιν, Γουίλιαμς, Γιαγκέλκα (83' Λένον), Χόλγκεϊτ, Ντέιβις (45' Μπέσιτς), Γκιγιέ, Μπέινς, Ρούνεϊ, Σίγκουρντσον, Ραμίρες (62' Κάλβερτ - Λιούιν)