Πρόκριση... απόσβεση από Πίκφορντ (Video)

Για να τον αποκτήσει από την Σάντερλαντ η Έβερτον έδωσε μια μικρή περιουσία, αλλά ο Τζόρνταν Πίκφορντ φροντίζει να κάνει αμέσως απόσβεση σημαντικού μέρους των χρημάτων. Ο βασικός κίπερ των «ζαχαρωτών» και της Κ21 της Αγγλίας κατέβασε ρολά όπως και στο πρώτο ματς κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ και επέτρεψε στην ομάδα του να φύγει με την ισοπαλία (1-1) από την Κροατία, χάρη και στην γκολάρα του Γκίφλι Σίγκουρντσον.



Πρόκριση... απόσβεση από Πίκφορντ (Video)

Ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ κρατά το μομέντουμ της περσινής σεζόν και συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις, αποδεικνύοντας πως παρά το νεαρό της ηλικίας του, μπορεί να αποτελέσει αναντικατάστατη επιλογή κάτω από την εστία.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν από την αρχή για να βρουν άμεσα το ένα από τα δύο γκολ που χρειαζόντουσαν για να επαναφέρουν στο μηδέν την σειρά και να πιέσουν όσο μπορούν για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League (2-0 στο «Γκούντισον Παρκ» η Έβερτον), αλλά ο Πίκφορντ δεν τους επέτρεπε την παραβίαση της εστίας του με σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις. Τελικά το σκορ άνοιξε λίγο αφότου ο Γουέιν Ρούνεϊ είχε ζητήσει πέναλτι, με τον Ραντόσεβιτς να βρίσκει δίχτυα σε κομβικό σημείο (42’) και να αλλάζει τις ισορροπίες. Οι δύο ομάδες βγήκαν από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο με στόχους, κι αυτή που έφτασε στην επίτευξη του δικού της ήταν η φιλοξενούμενη.

 

 

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ρόναλντ Κούμαν, ο Σίγκουρντσον, έδειξε την ποιότητά του σκοράροντας σχεδόν από το κέντρο με ψηλοκρεμαστό βολέ και απέβαλε το άγχος από την Έβερτον. Τα τρία γκολ που ήθελε η Χάιντουκ ήταν αρκετά, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και πάλι διαφορετικά εάν ο Πίκφορντ δεν απέκρουε το πέναλτι που έκανε ο Γουίλιαμς. 1/1 για τον Άγγλο πορτέρο στην καριέρα του στα «ζαχαρωτά».

Το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο και την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να χάνει μοναδικές ευκαιρίες να πάρει ακόμη και τη νίκη με τους Λένον και Ρούνεϊ.