Επέστρεψε και... θέλει διαχείριση η Τσέλσι

Καλή η μια σεζόν δίχως ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και απόλυτη συγκέντρωση στο πρωτάθλημα, όμως τα πράγματα από φέτος αλλάζουν και πάλι. Η Τσέλσι επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ και το england365.gr αναλύει το γκρουπ στο οποίο την έριξε η κληρωτίδα, με βασικούς αντιπάλους τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρόμα.  



Επέστρεψε και... θέλει διαχείριση η Τσέλσι

Οι «μπλε» του Λονδίνου κατέκτησαν με άνεση τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, επιστρέφοντας στον... θρόνο έπειτα από το 2015 και σβήνοντας την κάκιστη σεζόν του 2015-2016, στο φινάλε της οποίας ο σύλλογος έμεινε μακριά από τις διοργανώσεις της UEFA.

Φέτος, αν και η χρονιά έχει ξεκινήσει με... γκρίνια, με σενάρια για αλλαγή προσώπου στον πάγκο, με εσωτερικούς τριγμούς και με «χτυπητές» απουσίες, η Τσέλσι οφείλει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στα εγχώρια και τις υποχρεώσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κληρωτίδα, την έριξε στον 3ο όμιλο, μαζί με τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρόμα και Καραμπάκ...

Ατλέτικο Μαδρίτης: Δεν αποκλείεται στον δεύτερο γύρο, αν τελικά ο Ντιέγκο Κόστα καταφέρει να βρεθεί ξανά στους «ροχιμπλάνκος», η Τσέλσι να βρεθεί αντιμέτωπη με τον άνθρωπο που συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, τον περασμένο Μάιο. Η Ατλέτικο συνεχίζει με τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο, έχει μεν εμπάργκο μεταγραφών και δεν έχει ενισχυθεί, αλλά ο Αργεντινός κόουτς γνωρίζει καλά πως να δουλέψει με το υπάρχον υλικό. Έχει, άλλωστε, παρουσία και σε δύο μεγάλους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2014 και το 2016, σε Λισαβόνα και Μιλάνο αντίστοιχα. Το συμβόλαιο του Σιμεόνε ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και αν τελικά αλλάξει πάγκο θα έχει στόχο η τελευταία του σεζόν να είναι τέτοια ευρωπαϊκής καταξίωσης στο «Βιθέντε Καλντερόν». Φυσικά θα υπάρξει και νέο ραντεβού των «μπλε» με τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος είχε στείλει την, τότε, ομάδα του Ντι Ματέο, στον τελικό του 2012, με το γκολ στο «Καμπ Νόου».

Ρόμα: Οι «τζιαλορόσι» έχουν μπει σε νέα εποχή. Με τον Ντι Φραντσέσκο στην τεχνική ηγεσία, με τον Μόντσι να κάνει τα... μαγικά του στον εντοπισμό των παικτών που ενισχύουν για φέτος το ρόστερ και τον Φραντσέσκο Τότι να παρακολουθεί πλέον ως αθλητικός διευθυντής, ο σύλλογος της αιώνιας πόλης συναντάται ξανά με την Τσέλσι, έπειτα από 19 χρόνια! Ήταν την αγωνιστική περίοδο 2008-2009, πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Τζον Τέρι μάλιστα να έχει σκοράρει και δύο παιχνίδια κόντρα στους Ιταλούς. Ενισχύθηκε φέτος με τους Γκοναλόν, Κολάροφ, Κάρσντορπ (αν και θα επιστρέψει από Οκτώβρη έπειτα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε), ενώ αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή και ο Ζουάν Ζέσους, αφήνοντας την Ίντερ μετά τον έναν χρόνο δανεισμού στο «Ολίμπικο».

Καραμπάκ: Η ομάδα με την οποία το Αζερμπαϊτζάν έχει για πρώτη φορά στην ιστορία του εκπρόσωπο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η Καραμπάκ ξεπέρασε το εμπόδιο της Κοπεγχάγης στα play-off της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ και κάπως έτσι θα σημειώσει την παρθενική της εμφάνιση στον θεσμό. Βέβαια, τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για εκείνη, όμως ουδείς μπορεί να της κλέψει τον ενθουσιασμό και τη χαρά της συμμετοχής στους ομίλους. Ο σύλλογος έχει έδρα το Μπακού από το 1993, αφού η πόλη Ağdam είναι πλέον «φάντασμα» έπειτα από τον πόλεμο Nagorno – Karabakh. Είναι η πρωταθλήτρια ομάδας του Αζερμπαϊτζάν εδώ και τέσσερις διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους...

Tuesday 12 September
Qarabag
Stamford Bridge

Wednesday 27 September
Atletico Madrid
Away

Wednesday 18 October
Roma
Stamford Bridge

Tuesday 31 October
Roma
Away

Wednesday 22 November
Qarabag
Away

Tuesday 5 December
Atletico Madrid
Stamford Bridge