Η μέρα που η Γιουνάιτεντ... ξανά πήγε στον Ζλάταν (Videos)

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποφάσισε να κάνει το... σωστό, και στην ουσία να ενεργοποιήσει την οψιόν που είχε το λήξαν συμβόλαιό του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για μονοετή ανανέωση. Οι στόχοι επετεύχθησαν αφού η ομάδα είναι στο Champions League και μάλιστα με τρόπαιο, έχει κάνει μεταγραφές και το μέλλον φαντάζει ευοίωνο, κι έτσι δεν γινόταν παρά να γίνει αυτό που λένε χαριτολογώντας πολλοί, να ξανά πάει (δηλαδή) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Ζλάταν.



Η μέρα που η Γιουνάιτεντ... ξανά πήγε στον Ζλάταν (Videos)

Ο ποδοσφαιρικός... Τσακ Νόρις μπορεί να μην κατέκτησε μετάλλιο πρωταθλητή στην πρώτη του σεζόν στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά έχει εξαιρετικές πιθανότητες για να το κάνει φέτος. Με, ως κάλυψη αυτού, ή χωρίς τον Ρομέλου Λουκάκου -έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα τον «παντρέψει» ο Ζοσέ Μουρίνιο στην καλοστημένη μηχανή των πρώτων αγωνιστικών- ο Σουηδός σταρ θα αφήσει το στίγμα του ξανά στην Αγγλία και αν μη τι άλλο αποτελεί την τελευταία, εξαιρετική, πινελιά στο ρόστερ του Πορτογάλου. Ένας ακόμη αμυντικογενής παίκτης δεν θα ήταν κακός, αλλά ακόμη κι έτσι να μείνουν τα πράγματα, το ρόστερ μπορεί να χαρακτηριστεί πλήρες.

Φυσικά αυτά προϋποθέτουν διάρκεια, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Σημασία έχει πως ο Zlat10 (Zlaten), όπως τον ονόμασε η Γιουνάιτεντ μιας και θα φοράει το 10 που άφησε ο Γουέιν Ρούνεϊ με την μετακίνησή του πίσω στην Έβερτον, επιστρέφει σε έναν σύλλογο που μέσα σε μερικούς μήνες έκανε μόνο φίλους. Εντός κι εκτός γηπέδων.

Το κλίμα στα αποδυτήρια μπορεί να περιγραφεί μόνο με το βίντεο που ανέβασε ο Ερίκ Μπαϊγί και στην ουσία προμήνυσε την επιστροφή του συμπαίκτη του. 1000 λέξεις.

 

 

Hope you're almost ready to return, @iamzlatanibrahimovic, I'll be right here! 😎👊🏾

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eric Bailly (@ericbailly24) στις

 

«Είναι γέρος. Στην Πρέμιερ Λιγκ δεν αστειεύονται. Θα του δώσουν τα πόδια στα χέρια. Ακόμη και να παίζει δεν θα βάλει ούτε δέκα γκολ».

Και την σεζόν του την έβγαλε. Και τους αντίπαλους αμυντικούς έκανε να ψάχνονται και τα 28 γκολ του (σε όλες τις διοργανώσεις) τα έβαλε. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο Ζλάταν δεν είχε πρόγραμμα. Το πρόγραμμα είχε Ζλάταν. Όπως άλλωστε είχε πει ο Ζοσέ Μουρίνιο, «Δεν χρειάζεται συστάσεις». Ευγενικός άνθρωπος ο Σουηδός, είπε να συστηθεί με το γκολ κόντρα στην Λέστερ στο ντεμπούτο του, για να χαρίσει ένα Community Shield στην Γιουνάιτεντ. «Not a major trophy, but still a trophy», που είχε πει και ο «Special One» και η εποχή Ζλάταν ξεκινούσε ιδανικά. Γκολ και στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ, συνολικά τέσσερα γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές για να έρθει το γκολ «πάρε να ‘χεις, έτσι βασανιστικά», κόντρα στην Έβερτον, το πιο θεαματικό του με την κόκκινη φανέλα.

Συν τοις άλλοις, έσωσε και τον βαθμό στο εντός έδρας ντέρμπι με την Λίβερπουλ.

Ο τραυματισμός τον πήγε λίγο πίσω, πολύ λιγότερο απ’ ό,τι θα πήγαινε άλλους, αλλά είναι έτοιμος να επανέλθει. Στην Γιουνάιτεντ ήταν... μόνο (ωραίες) στιγμές, και «μόνο στιγμές» θα προσφέρει και την δεύτερη χρονιά του εκεί. Έχασε τον τελικό του Europa League, σίγουρα θα θέλει να βρεθεί στον επόμενο, ειδικά σε μια διοργάνωση με περισσότερο κύρος, όπως το Champions League.