Και τώρα, πρόκριση για να… δέσει το γλυκό

Με υψωμένους αντίχειρες και βλέμμα νικητή, ο Κλοπ στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ξεκαθάρισε πως όλα είναι καλά με τον Κουτίνιο και πως ουδέποτε τέθηκε θέμα μαζί του. Παράλληλα έφταναν κι άλλα ευχάριστα, με την Σαουθάμπτον να ανακοινώνει τον επονομαζόμενο διάδοχο του κύριου μεταγραφικού στόχου, Φαν Ντάικ. Υπάρχει ιδανικότερος τρόπος από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League για να συνεχιστεί η εβδομάδα;



Και τώρα, πρόκριση για να… δέσει το γλυκό

Τα συστατικά τα έχει και τώρα το μόνο που της απομένει είναι να δέσει για να πετύχει το γλυκό. Με υψωμένους αντίχειρες και βλέμμα… νικητή, ο Γιούργκεν Κλοπ στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ξεκαθάρισε πως όλα είναι καλά με τον Φιλίπε Κουτίνιο και πως ουδέποτε τέθηκε θέμα μαζί του παρά τα όσα γράφονταν για εκείνον και την Μπαρτελόνα. Παράλληλα, έφταναν και τα ευχάριστα από το άλλο λιμάνι, με την Σαουθάμπτον να ανακοινώνει τον επονομαζόμενο διάδοχο του κύριου μεταγραφικού στόχου, Βέρτζιλ φαν Ντάικ. Υπάρχει ιδανικότερος τρόπος από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League για να συνεχιστεί με θετικό πρόσημο η εβδομάδα;

Όχι δεν υπάρχει.

Κατά τους περασμένους καλοκαιρινούς μήνες οι «κόκκινοι» ετοιμάζονταν σε καλούς ρυθμούς και χωρίς προβλήματα, με τον Μοχαμέντ Σαλάχ να έχει ενταχθεί στο δυναμικό από την Ρόμα, το ρόστερ να έχει αδειάσει σημαντικά με πωλήσεις και αποχωρήσεις «περιττών» ποδοσφαιριστών και τους Ντόμινικ Σολάνκε και Άντριου Ρόμπερτσον να έρχονται να αποτελέσουν δύο ακόμη βρετανικές λύσεις για επίθεση και άμυνα. Σημαντικό για τον «χερ» Γιούργκεν και τους συνεργάτες του ήταν πως έλειπαν και τα προβλήματα σοβαρών τραυματισμών, (κυρίως) με τους επιθετικούς Ντάνιελ Στάριτζ και Ντάνι Ινγκς να βγάζουν κάθε πρόγραμμα που τους ζητήθηκε.

Όμως το θέμα Κουτίνιο ήρθε να αλλάξει τις ισορροπίες και να στερήσει από τους «κόκκινους» το δικαίωμα να δουλέψουν απερίσπαστοι. Γιατί μπορεί να έγινε ξεκάθαρη από την αρχή η πρόθεση να μην πουληθεί ο Βραζιλιάνος, αλλά πόσο εύκολο είναι να έχεις στην  διάθεσή σου έναν ποδοσφαιριστή με μπερδεμένο μυαλό και ανάμεικτα συναισθήματα; Γιατί ο Κουτίνιο μπορεί να εκφράζει μέσω του περιβάλλοντός του πως ουδέποτε σκέφτηκε να φύγει για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, όμως αν ήταν έτσι τα πράγματα ο Κλοπ θα τον είχε μαζί του στα play offs. Έτσι είναι τα πράγματα για την Λίβερπουλ, που δεν είχε στο πρώτο – δεν θα έχει και στο αποψινό παιχνίδι με την Χόφενχαϊμ τον μεγάλο σταρ της. Δηλαδή, στερήθηκε (και θα στερηθεί) τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της από τα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, μέχρι την ερχόμενη άνοιξη. Γιατί γι’ αυτά δούλεψε ολόκληρη την χρονιά πέρυσι, η οποία θα είναι ακόμη μια αναφορά στα βιβλία της ιστορίας αν δεν βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής για το Champions League και όχι το Europa League.

Οι «κόκκινοι» πάτησαν στο συμβόλαιο, πάτησαν στο ότι ο παίκτης όντως φαίνεται να είναι μπερδεμένος και ξεκάθαρα επηρεασμένος από τις παροτρύνσεις του ατζέντη του (που ήθελε διακαώς να τον στείλει στην Βαρκελώνη για να τον κάνει τον τρίτο παρτενέρ στην δυάδα Μέσι – Σουάρες που έμεινε χωρίς τον Νέιμαρ) και στην ουσία τον… κλείδωσε στο δωμάτιο του μέχρι να «βάλει μυαλό». Με την διοίκηση των «μπλαουγκράνα» να δίνει ακόμη έναν καλό λόγο να την θεωρούμε για γέλια και για κλάματα, αποφασίζοντας να ορίσει deadline για το θέμα αντί να πιέσει ακόμη περισσότερο (σ.σ παρά τις διαδοχικές αρνήσεις των «κόκκινων» / αν και το «Sky Sports με νέα σενάρια θέλει τους Καταλανούς να επιμένουν) έχοντας στα χέρια της τα λεφτά του Νέιμαρ από την πώληση στην Παρί Σεν Ζερμέν και προτιμώντας να μηνύσει τον άλλο Βραζιλιάνο για παραβίαση συμβολαίου ζητώντας εννέα εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση, ο Κουτίνιο ετοιμάζεται να μπει και πάλι στην ομάδα.

Κι αν και δεν θα παίξει (ούτε) στην ρεβάνς, είναι σημαντικό το άκουσμα της είδησης πως όλα είναι καλά με την πλευρά του, μιας και οι ισορροπίες στο σύνολο δεν θα επηρεαστούν πέραν του 90λεπτου. Ήταν εξίσου σημαντικό να ξέρουν οι άλλοι γύρω του, συμπεριλαμβανομένου του κόσμου που καλείται να δώσει βροντερό «παρών» για την απαραίτητη ώθηση, πως ο σύλλογος δεν θα χρειαστεί να αναζητήσει την τελευταία στιγμή έναν δημιουργικό και ταλαντούχο ποδοσφαιριστή σαν τον Κουτίνιο. Γιατί πού θα τον βρει και με πόσα θα τον βρει…

Λήξαν, λοιπόν, το συγκεκριμένο ζήτημα, για να έρθει και η δεύτερη ευχάριστη είδηση. Το βράδυ της Τρίτης η Σαουθάμπτον ανακοίνωσε την απόκτηση του Βέσλι Χουντ, που είναι ψηλός, είναι Ολλανδός και παίζει στόπερ. Σας θυμίζει κάποιον; Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ είναι ξένο σώμα στην Σαουθάμπτον, κάνοντας μάλιστα προπονήσεις με τους μικρότερους, και μετά την μεσοβδόμαδη εξέλιξη δείχνει να ανοίγει ο δρόμος για την μετακίνησή του στο «Άνφιλντ». Για τον μακρυμάλλη σέντερ μπακ η Λίβερπουλ μοιάζει ειλημμένη επιλογή, όμως στην γωνία βρίσκεται και η Τσέλσι. Οι «κόκκινοι», ωστόσο, έχουν πολλή περισσότερη ανάγκη την προσθήκη στα μετόπισθεν από τους Λονδρέζους και φυσιολογικά δίνονται το φαβορί για την απόκτηση των δικαιωμάτων του, αφού -θεωρητικά- θα κάνουν τα πάντα για να φέρουν στην ομάδα έναν αξιόπιστο και δοκιμασμένο αμυντικό. Αν γίνει και αυτήν η κίνηση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ρόστερ θα κλείσει για φέτος.

Καταλήγοντας, το κλίμα είναι και πάλι ευνοϊκό για την Λίβερπουλ ώστε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Το σκορ είναι υπέρ της 2-1 από την πρώτη αγωνιστική και δεδομένα δίνει άλλον αέρα, το «Kop» και οι άλλες εξέδρες στο «Άνφιλντ» θα προσφέρουν δεδομένη στήριξη, ο Κλοπ δεν έχει άλλες σκοτούρες, οπότε το μόνο που απομένει είναι να αφήσει εκτός συνέχειας την ομάδα από την οποία απέκτησε τον Ρομπέρτο Φιρμίνο και να συνεχίσει ανάμεσα στην ευρωπαϊκή ελίτ.