Λίβερπουλ – Χόφενχαϊμ: Να μην έχει δράματα (Preview)

Υπό «κανονικές» συνθήκες η Λίβερπουλ είναι 90 λεπτά μακριά από την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League εις βάρος της Χόφενχαϊμ… Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να έχει πάρει το μάθημά της από τον αγώνα της Γερμανίας (υπέρ της 2-1) και να παρουσιαστεί σοβαρή στο χορτάρι του «Άνφιλντ», που προφανώς θα είναι γεμάτο.



Λίβερπουλ – Χόφενχαϊμ: Να μην έχει δράματα (Preview)

Την 1η αγωνιστική των play offs του Champions League το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ στάθηκε αρκετά τυχερό και πήρε ένα παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει χάσει.

Αφού ο Σιμόν Μινιολέ το κράτησε ζωντανό, αποκρούοντας πέναλτι μόλις στο 11’, οι «κόκκινοι» κατάφεραν να βρουν δύο γκολ και για πολλή ώρα να φαντάζουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση. Στο 35’ ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ από... Trent έγινε… trend, σκοράροντας με απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 0-1. Ο πιτσιρικάς που είχε γενικά καλή εμφάνιση άρπαξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και εκτός του ότι έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του, επανέφερε στην μνήμη του Τζέιμι Κάραγκερ την εποχή που ήταν η μασκότ του σε παλαιότερο παιχνίδι.

Το ματς συνέχισε να έχει ρυθμό για να έρθει το αυτογκόλ του Νόρντβαϊτ και να βάλει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο το τουλάχιστον ένα γκολ που φαινόταν να έχει η αναμέτρηση, αλλά το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ δεν κατάφερε να κρατήσει ατόφιο το προβάδισμά του. Τρία λεπτά πριν το τέλος μια διαγώνια μπαλιά στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Ουτ νίκησε τον Ντέγιαν Λόβρεν στην προσωπική τους μονομαχία και έκανε το 2-1, που αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

Για τις δύο πλευρές μεσολάβησε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος σε Πρέμιερ Λιγκ και Μπούντεσλιγκα, με την Λίβερπουλ να παίρνει «κλειστή» νίκη απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας με σκορ 1-0 και τους Γερμανούς να κάνουν νικηφόρα πρεμιέρα 1-0 απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης.

Όσον αφορά το παιχνίδι που έρχεται, ο Κλοπ δεν μπορεί δεδομένα να υπολογίζει στον Άνταμ Λαλάνα, τον Ναθάνιελ Κλάιν αλλά και τον Φιλίπε Κουτίνιο, με τον τελευταίο να πάει για παραμονή στον σύλλογο μετά την απόφαση της Μπαρτσελόνα να αποδεχθεί πως δεν έχει και μεγάλη τύχη στο να τον αποκτήσει αυτό το καλοκαίρι. Τουλάχιστον έτσι αναφέρει ο βρετανικός Τύπος. Στο κομμάτι των τραυματισμών, ο Ντάνι Ινγκς δεν θα παίξει, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επιστροφή του στην πρώτη ομάδα μετά τον νέο σοβαρό τραυματισμό του, έχοντας αγωνιστεί με την Κ23 πριν από δύο ημέρες, αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

Ερωτηματικό η συμμετοχή των Σαντιό Μανέ και Εμρέ Τσαν, με ποδοσφαιρικό αναλυτή εξειδικευμένο στο κομμάτι των τραυματισμών να αναφέρει πως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δεν ήταν στην προτελευταία προπόνηση της ομάδας. Δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι ακόμη, με τον Κλοπ να έχει προβεί σε γενική δήλωση (που αφορά μόνο τον Μανέ συγκριτικά με τους δύο) κατά την οποία: «Μπορεί να μην είναι ωραία χωρίς τον Φιλ (Κουτίνιο) και τον Άνταμ (Λαλάνα), όλοι οι επιθετικοί όμως είναι έτοιμοι. Ακόμη και ο Ινγκς είναι έτοιμος».

Δεν αποκλείεται καθόλου να κάνει ευρωπαϊκό ντεμπούτο ο Άντι Ρόμπερτσον, με τον Κλοπ (έβαλε τον παίκτη το σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα) να αναφέρει πως δεν έχει πολλές επιλογές στον άξονα και πως ο Τζέιμς Μίλνερ προφανώς και μπορεί να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα.

Μεταγραφικά, συνεχίζεται να ακούγεται το όνομα του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ενώ σύμφωνα με την «AS» νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι οι «κόκκινοι» ενδιαφέρθηκαν και για τον Άνχελ Κορέα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Για τον Ολλανδό στόπερ της Σαουθάμπτον εξακολουθεί να ακούγεται και το όνομα της Τσέλσι, που ενδιαφέρεται και για ακόμη έναν ποδοσφαιριστή που ήθελαν (και ίσως θέλουν ακόμη οι «κόκκινοι») τον Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν της Άρσεναλ, η οποία εικάζεται πως του έχει προσφέρει πλουσιοπάροχη ανανέωση.

Πιθανή ενδεκάδα Λίβερπουλ: (4-3-3): Μινιολέ – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Τσαν(;), Βαϊνάλντουμ – Σαλάχ, Μανέ(;), Φιρμίνο (Στάριτζ)