«Buzzer Beater» η Σαουθάμπτον, 3-2 τη Γουέστ Χαμ!

Ένα φινάλε που δεν ενδείκνυται για... καρδιακούς επεφύλαξε η αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής στο «Σεντ Μέρις» ανάμεσα σε Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το τρίποντο της νίκης στην τελευταία φάση του αγώνα, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι (αμφισβητούμενο) του Τσάρλι Όστιν στις καθυστερήσεις!



«Buzzer Beater» η Σαουθάμπτον, 3-2 τη Γουέστ Χαμ!

Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς υπέρ των γηπεδούχων, με τον Γκαμπιαντίνι να αξιοποιεί στο 11’ την πολύ ωραία μπαλιά του Ρέντμοντ και να γράφει με πλασέ από τα αριστερά εντός μεγάλης περιοχής το 1-0.

Το δυνατό μαρκάρισμα του Ντούσαν Τάντιτς στον Τσιτσαρίτο και εκείνο του Μαρκ Νομπλ πάνω στον Μάριο Λεμινά ήταν προάγγελοι για την κόκκινη στο 33’ που αντίκρισε δικαίως ο Μάρκο Αρναούτοβιτς για την αγκωνιά που έδωσε στο λαιμό του Τζακ Στέφενς.

Στα ήδη υπάρχοντα δεινά της Γουέστ Χαμ ήρθε να προστεθεί το «κεφαλοκλείδωμα» του Ζοσέ Φόντε πάνω στον Στιβ Ντέιβις εντός περιοχής, με τον Τάντιτς να αναλαμβάνει την... εσχάτη των ποινών και να κάνει εντέλει στο 38’ το 2-0.

Η Γουέστ Χαμ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, καθώς παρά το ντεσαβαντάζ σε σκορ και... παίκτες κατάφερε να μειώσει αρχικά σε 2-1 με τον Τσιτσαρίτο, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Μίκαελ Αντόνιο και την ασταθή απόκρουση του Φρέιζερ Φόρστερ σπρώχνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Γουέστ Χαμ πίεσε στην επανάληψη για την ισοφάριση δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Φόρστερ.

Τις  δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των «σφυριών» για κοντρόλ με το χέρι του Στέφενς στο 54’, αλλά και το δοκάρι του Γκαμπιαντίνι στο 60’ ακολούθησε η ισοφάριση του πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Τσιτσαρίτο που με ένα ακόμη ριμπάουντ έφερε το ματς στα ίσα, εκμεταλλευόμενος την κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Ντιαφρά Σακό έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Άαρον Κρέσγουελ κάνοντας το 2-2 και αποδεικνύοντας ότι η ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει και με παίκτη λιγότερο!

Η Σαουθάμπτον ξαναπήρε έκτοτε τον έλεγχο του ματς και κατάφερε λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης να πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο της φετινής σεζόν, μετατρέποντας σε γκολ ακόμη ένα πέναλτι -αυστηρό αυτή τη φορά- που της δόθηκε, έπειτα από σπρώξιμο του Πάμπλο Σαμπαλέτα στον Μάγια Γιοσίντα στο 90 + 2’.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσάρλι Όστιν που είχε περάσει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίστερα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σοάρες, Στέφενς, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Λεμινά (65’ Γουόρντ-Πράους), Ρομέου, Ντέιβις (80’ Λονγκ), Τάντιτς, Ρέντμοντ, Γκαμπιαντίνι (80’ Όστιν).

Γουέστ Χαμ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Ριντ, Φόντε, Κρέσγουελ, Νομπλ, Ράις (76’ Ομπιάνγκ), Αντόνιο (68’ Σακό), Αγιού (68’ Φερνάντες), Αρναούτοβιτς, Τσιτσαρίτο.