«Ατσαλάκωτη» η Λέστερ

Χωρίς να συναντήσει σθεναρή αντίσταση, η Λέστερ συνέχισε τις καλές της εμφανίσεις και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με σκορ 2-0 της Μπράιτον. Γκολ στα 52'' από τον Οκαζάκι!  



«Ατσαλάκωτη» η Λέστερ

Νωρίς νωρίς, λοιπόν, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Ιάπωνας επιθετικός έβαλε μπροστά τις «αλεπούδες»!

Ανώτεροι σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι, «κλείδωσαν» τη νίκη στο 54' με την κεφαλιά του Μαγκουάιρ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τη Λέστερ τη φετινή περίοδο, μετά την εξαιρετική εμφάνιση - παρά την ήττα- στο εναρκτήριο παιχνίδι της σεζόν ενάντια στην Άρσεναλ.

Από τη μεριά τους οι νεοφώτιστοι απείλησαν ελάχιστα και μοιραία έμειναν χωρίς πόντο με το πέρας των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Το ματς:

Ιδανικό ξεκίνημα για τις «αλεπούδες» και άμεσο προβάδισμα, μόλις στα 52'' από τον Σίνζι Οκαζάκι! Ονειρικό…  Οι γηπεδούχοι κατάφεραν πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης να μπουν σε θέση οδηγού, να «ισοπεδώσουν» την ψυχολογία των νεοφώτιστων και να ελέγξουν απόλυτα το ρυθμό!

Η πίεση τους συνεχίστηκε και με την ώθηση που έπαιρναν από τον ενθουσιασμό του κόσμου, οι ποδοσφαιριστές της Λέστερ δημιούργησαν και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία της Μπράιτον! Από τη μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι είχαν τρομερό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που τους διατήρησε μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Βέβαια σε μια από τις λιγοστές προσπάθειές τους ο Μάρεϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ. Γενικά πάντως, η Λέστερ πέρασε ένα άνετο πρώτο ημίχρονο.

Δυνατό… μπάσιμο και στο δεύτερο μέρος από τους ποδοσφαιριστές του Σέικσπιρ, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν από νωρίς - στο 54'- γερές βάσεις για τη νίκη, χάρη στην κεφαλιά του Μαγκουάιρ.

Αυτό ήταν. Το άγχος διαγράφηκε μεμιάς και πλέον η Λέστερ είχε την πολυτέλεια να ρίχνει το ρυθμό του αγώνα και να ροκανίζει το χρόνο. Η Μπράιτον αποφάσισε να ρισκάρει, δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές, όμως ήταν πια πολύ αργά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Φουκς, Μαχρέζ, Εντιντί, Τζέιμς, Ολμπράιτον, Οκαζάκι (76' Σλιμανί), Βάρντι (90+3' Γκρέι)

Μπράιτον: Ράιαν, Μπρούνο, Ντανκ, Ντάφι, Σάτνερ, Μέρφι, Πρόπερ, Στίφενς, Μαρτς, Γκρος (62' Νόκερτ), Μάρεϊ (66' Χέμεντ)