Μπήκε, σκόραρε… αποβλήθηκε!

Ο Χαλ Ρόμπσον Κανού τα έκανε όλα! Μπήκε ως αλλαγή, χάρισε με δικό του γκολ τη νίκη στη Γουέστ Μπρομ επί της Μπέρνλι εκτός έδρας (1-0) και λίγο πριν το τελικό σφύριγμα… αποβλήθηκε!  



Μπήκε, σκόραρε… αποβλήθηκε!

Ο επιθετικός των «baggies» είχε τρομερό… impact στην αναμέτρηση! Χρειάστηκε μόλις οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο να βρει δίχτυα και να θέσει τις βάσεις για το σπουδαίο διπλό της ομάδας του, ενώ λίγο πριν το φινάλε ένα σκληρό μαρκάρισμα του… χάρισε την αποβολή!

Το σημαντικό για τη Γουέστ Μπρομ ήταν ότι η ομάδα έκανε το 2 στα 2 στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ οι γηπεδούχοι υποχρεώθηκαν στην πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα.

Το ματς:

Η Μπέρνλι έκανε καλύτερη εκκίνηση στο ματς. Κέρδισε άνετα τη μάχη του κέντρου, είχε μεγαλύτερη διάθεση για… ρίσκο και καρδιοχτύπησε αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή. Από τη μεριά της, η Γουέστ Μπρομ βλέποντας ότι δεν μπορούσε να ελέγξει το ρυθμό, επέλεξε να ακολουθήσει την τακτική των αντεπιθέσεων. Ορισμένες φορές της βγήκαν, όμως της έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

To παιχνίδι άναψε από το ημίωρο και μετά. Στο 34' οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, ακολούθησε η… απάντηση των φιλοξενούμενων με τον Ροντρίγκες, ενώ ξανά η Μπέρνλι- με τον Μι- λίγο πριν το τέλος απώλεσε άλλη μία εξαιρετική στιγμή για το προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε διαφορετικά! Η Γουέστ Μπρομ μπήκε δυνατά στο γήπεδο και στο 48' κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε επειδή ο Τζέι Ροντρίγκες βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και επηρέασε τη φάση.

Η φάση αυτή τόνωσε το ηθικό των «baggies», οι οποίοι άρχισαν να πιστεύουν από εκείνο το σημείο στο θετικό αποτέλεσμα. Η Μπέρνλι δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση την απειλητική ομάδα του πρώτου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να πληρώσει αυτή τη… διπροσωπία της.

Πρωταγωνιστής για τη Γουέστ Μπρομ ήταν ο Ρόμπσον Κανού, ο οποίος κατάφερε με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, να γράψει το 1-0 (71')! Αναγκαστικά η Μπέρνλι έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο. Ιδίως μετά την αποβολή του Ρόμπσον Κανού στο 83', λόγω σκληρού μαρκαρίσματος σε εναέρια μονομαχία με τον Λότον. Ανέβασε τις γραμμές της, πίεσε, όμως καμία από τις προσπάθειές της δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Χίτον, Λότον, Ταρκόσκι, Μι, Γουάρντ, Γκούντμοντσον (79' Μπαρνς), Χέντρικ, Κορκ, Ντεφούρ, Μπράντι (78' Γουόλτερς), Βόουκς

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Νιόμ, Χεγκάζι, Ντόσον, Μπραντ, Φίλιπς, Φιλντ (86' Ροντόν), Λίβερμορ, Μπάρι, ΜακΚλιν (63' Ρόμπσον Κανού) Ροντρίγκες