Σίγκουρντσον: «Σύλλογος με φιλοδοξίες η Έβερτον»

Πανευτυχής που ανήκει σε μια ομάδα που έχει υψηλές φιλοδοξίες και στόχο, χρόνο με το χρόνο, να ανεβαίνει επίπεδο εμφανίστηκε ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός της Έβερτον, Γκίλφι Σίγκουρντσον!  



Σίγκουρντσον: «Σύλλογος με φιλοδοξίες η Έβερτον»

Η μεταγραφή ρεκόρ των «ζαχαρωτών» (σ.σ. κόστισε πάνω από 45εκατ. λίρες) αναφέρθηκε στους μελλοντικούς στόχους του ίδιου και της ομάδας, αλλά και στους λόγους που αποδέχτηκε την προσφορά της!

«Προσωπικά δεν λαμβάνω υπόψη πόσα χρήματα ξόδεψε η ομάδα για να με πάρει. Εστιάζω σε εμένα, να παίξω καλά για την ομάδα, να δημιουργήσω και να σκοράρω γκολ. Αυτό χρειάζομαι και σε αυτό έχω ρίξει το βάρος», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ισλανδού άσου, που συνέχισε αναφερόμενος στους λόγους που είπε το «ναι» στην προσφορά των «ζαχαρωτών»:

«Ανέκαθεν ήταν μια δύσκολη αντίπαλος και ήθελα να παίξω εδώ. Ο προπονητής επίσης είναι εξαιρετικός, με πολλές ποδοσφαιρικές γνώσεις και προσπαθεί να δημιουργήσει μια πιο μεγάλη και δυνατή ομάδα. Είναι ένας σύλλογος με μεγάλες φιλοδοξίες και ήθελα να γίνω μέλος του».

Ο ίδιος κατέγραψε τρομερά στατιστικά την περσινή σεζόν σε δημιουργία φάσεων και γκολ. Ποιος είναι ο στόχος του, όμως, για φέτος; «Σαφώς θέλω να βελτιώνομαι. Αυτό ήθελα πάντα και είναι κάτι που προσπαθώ κάθε μέρα, σε κάθε σεζόν. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, όμως ξέρουμε ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Θα επιδιώξουμε, όμως, να χτίσουμε πάνω στο καλό μας ξεκίνημα».

Στην ερώτηση για το εάν η ομάδα, μετά τις πολλές μεταγραφές, πρέπει να έχει ως ρεαλιστικό στόχο την είσοδο στην πρώτη εξάδα- ίσως και ψηλότερα- ο Σίγκουρντσον απάντησε: «Η Έβερτον έχει θέσει τους δικούς της στόχους. Είναι λογικό να έχουν γίνει αλλαγές. Σε κάθε μεταγραφική περίοδο οι ομάδες επιχειρούν να ενισχυθούν. Εμείς αυτή την περίοδο συμμετέχουμε στο Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε λόγω των περισσότερων αγώνων μεγαλύτερο ρόστερ».