Αυτή η πρώτη τους φορά, έμεινε αξέχαστη... (vids)

Το england365.gr παίρνει αφορμή από την παρθενική εμφάνιση και το γκολ του Αλεξάντερ Άρνολντ στο ματς της Λίβερπουλ με τη Χόφενχαϊμ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και θυμάται Άγγλους ποδοσφαιριστές που στην πρώτη τους ευρωπαϊκή παρουσία έκαναν... παπάδες!  



Αυτή η πρώτη τους φορά, έμεινε αξέχαστη... (vids)

Γέννημα – θρέμα του Λίβερπουλ, ο 18χρονος Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους εμπιστοσύνης, με αποτέλεσμα να βρεθεί βασικός στο πρώτο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.

Τι σήμαινε αυτό για εκείνον; Πως για πρώτη φορά στην καριέρα του βρισκόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ και πως πέτυχε και το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα, όταν ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ στο 36' για να σκοράρει με καταπληκτικό τρόπο και να κάνει αξέχαστη τη βραδιά του.

Όπως ο νεαρός αμυντικός της Λίβερπουλ, έτσι και ορισμένοι άλλοι Άγγλοι έκαναν τρομερή... εκκίνηση στην πρώτη τους συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Φυσικά, την καλύτερη απ' όλες, αν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήξερε ακριβώς την ποιότητα που είχε προσθέσει στη γραμμή κρούσης με τα 25 εκατ.λίρες, ήταν του Γουέιν Ρούνεϊ.

Ποιος να ξεχάσει εκείνο το καταπληκτικό ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο «Ολντ Τράφορντ», όταν ο νυν ηγέτης της Έβερτον, πέτυχε χατ-τρικ στο επιβλητικό 6-2 των «κόκκινων διαβόλων», τον Σεπτέμβρη του 2004;

Όπως είχε κοστίσει ο Ρούνεϊ, για να κάνει την... άμεση απόσβεση, έτσι και ο Τρέβορ Φράνσις, σε εποχή Κυπέλλου Πρωταθλητριών ακόμα, είχε κάνει τρομερή πρώτη εμφάνιση στη διοργάνωση, όντας ο πρωταγωνιστής της πρώτης μεταγραφής στην Αγγλία που έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου λιρών.

Το 1979 μετακομίζει από τη Μπέρμιγχαμ στην τότε Πρωταθλήτρια της χώρας, Νότιγχαμ Φόρεστ, κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη μονάχα στον τελικό καθώς λόγω των τότε κανονισμών δεν μπορούσε να παίξει σε άλλα ματς και σκοράρει κόντρα στη Μάλμε στο Μόναχο για το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της Φόρεστ!

Ο Φράνσις έκανε μεταγραφή ρεκόρ και χάρισε ευρωπαϊκό τρόπαιο, το συγκεκριμένο μετάλλιο να το έχει κρεμάσει με καμάρι στο λαιμό του και ο... Νάιτζελ Σπινκ!

Ο άλλοτε τερματοφύλακας της Άστον Βίλα, δεν ήταν καλά – καλά δημοφιλής ούτε στους οπαδούς της ομάδας του πίσω στο 1982, όταν κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία των «χωριατών» στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου.

Ο Τζίμι Ρίμερ τραυματίστηκε, αποχώρησε, ο Σπινκ πήρε τη θέση του και... κατέβασε ρολά για να φτάσει ο σύλλογος του Μπέρμιγχαμ στο τελικό 1-0 και την μεγάλη επιτυχία!

Εξαιρετικό ντεμπούτο είχαν πραγματοποιήσει επίσης οι Στίβεν Τζέραρντ και Άσλεϊ Κόουλ με τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ αντίστοιχα.

Ο «Stevie G», την 8η Δεκεμβρίου του 1998 πραγματοποιεί την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση σε παιχνίδι κόντρα στη Θέλτα, όπου οι «κόκκινοι» γνωρίζουν ήττα με σκορ 1-0 στο δεύτερο ματς του 3ου γύρου του Κυπέλλου UEFA. Ο μετέπειτα θρύλος της Λίβερπουλ, θα έπαιρνε στα χέρια του και το βραβείο του καλύτερου παίκτης της αναμέτρησης εκείνη τη βραδιά...

Όσον αφορά τον Άσλεϊ Κόουλ, εκείνος βρέθηκε για πρώτη φορα με την Άρσεναλ στην σύγχρονη μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ, την αγωνιστική περίοδο 2000-2001, στη δεύτερη φάση των ομίλων, σε ματς απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου στο «Highbury». Ήταν από τα καλύτερά του παιχνίδια, στην πορεία προς την αποκόμιση σπουδαίων εμπειριών, μέχρι και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι, το 2012.

Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί πως τρομερές εντυπώσεις είχε αφήσει και ο Γκάρεθ Μπέιλ στις παρθενικές του εμφανίσεις με την Τότεναμ, το καλοκαίρι του 2010. Τα «σπιρούνια» κλήθηκαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Γιούνγκ Μπόις στα προκριματικά και ο Ουαλός, έκανε τρομερό δεύτερο παιχνίδι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», δίνοντας τις ασίστ και στα τέσσερα γκολ της αγγλικής ομάδας! 


Tottenham Hotspur 4 vs 0 Young Boys (25/08/2010) από crazyfootball247