Στόουκ επιπέδου... Τσάμπιονς Λιγκ!

Με την απόκτηση του Χεσέ Ροντρίγκες, η Στόουκ μπορεί πλέον να... υπερηφανεύεται ότι είναι η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ με τους περισσότερους παίκτες στο ρόστερ της που έχουν σηκώσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ!



Στόουκ επιπέδου... Τσάμπιονς Λιγκ!

Όχι, δεν αποτελεί ανέκδοτο.

Η Στόουκ μετράει σχεδόν μία ενδεκάδα παικτών, που στις ομάδες που έχουν αγωνιστεί κατά το παρελθόν, έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ.

Συγκεκριμένα, οι «πότερς» μετά την απόκτηση του Χεσέ Ροντρίγκες, μετρούν πλέον πέντε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είτε ως βασικοί, είτε από τον πάγκο, είτε από την... εξέδρα, βοήθησαν του συλλόγους που αγωνίζονταν να ανακηρυχθούν πρωταθλητές Ευρώπης.

Οι πέντε παίκτες της Στόουκ με Τσάμπιονς Λιγκ στην κατοχή τους:

Ντάρεν Φλέτσερ:

Την αρχή έκανε ο Ντάρεν Φλέτσερ, ο οποίος με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σήκωσε το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά» το 2008.

Μπόγιαν Κρίκιτς:

Έναν χρόνο αργότερα, ο νυν συμπαίκτης του Μπόγιαν, τον κέρδισε στο τελικό του 2009, κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπαρτσελόνα.

Ιμπραΐμ Αφελάι:

Δύο χρόνια αργότερα, τη «σκυτάλη» από τον Ισπανό διεθνή πήρε ο Ιμπραϊμ Αφελάι, ο οποίος σήκωσε, επίσης με τη Μπαρτσελόνα, το βαρύτιμο τρόπαιο.

Χεσέ Ροντρίγκες:

Δις πρωταθλητής Ευρώπης έχει ανακηρυχθεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Στόουκ, Χεσέ Ροντρίγκες, με δύο κατακτήσεις τις σεζόν 2014-15 και 2015-16.

Σερντάν Σακίρι:

Το 2013, στον γερμανικό «εμφύλιο» ανάμεσα στη Μπάγερν Μονάχου και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Σκορντάν Σακίρι κατάφερε να πάρει το μετάλλιο του πρωταθλητή.

*Στη σχετική λίστα με τις ομάδες οι οποίες έχουν στις τάξεις τους παίκτες που έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη Στόουκ, ακολουθεί η Τσέλσι με τέσσερις ποδοσφαιριστές, η Μάντσεστερ Σίτι με τρεις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δύο, ενώ από έναν έχουν οι Άρσεναλ και Λίβερπουλ.