Χόφενχαϊμ – Λίβερπουλ (preview)

Προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ καλείται να πάρει η Λίβερπουλ απέναντι στη Χόφενχαϊμ, στο «Rhein-Neckar Arena», στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των πλέι-οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.  



Χόφενχαϊμ – Λίβερπουλ (preview)

Αναμφίβολα το πρώτο σημαντικό παιχνίδι για τη Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν, είναι αυτό απέναντι στη Χόφενχαϊμ, στο «Rhein-Neckar Arena», για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «κόκκινοι» λοιπόν, καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο μίας ομάδας που την περυσινή σεζόν ήταν «χάρμα ιδέσθαι» στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα.

Έχοντας στον πάγκο της τον νεαρότερο προπονητή στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος, τον Γιούρι Νάγκελσμαν, η Χόφνεχαϊμ τερμάτισε στην 4η θέση της κατάταξης, πίσω από της Μάγερν Μονάχου, Λειψία και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η έδρα της αποτελεί το «όπλο» της, μιας και τη σεζόν 2016/17, δεν γεύτηκε την ήττα σε κανένα παιχνίδι μπροστά στον κόσμο της.

Η Λίβερπουλ οφείλει από την πλευρά της να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έδειξε στην «πρεμιέρα» της στην Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στη Γουότφορντ (3-3).

Την ώρα που όλα στρέφονται γύρω από το «σήριαλ» του Φελίπε Κουτίνιο και της πιθανής μεταγραφής του στη Μπαρτσελόνα, ο Γιούργκεν Κλοπ πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του, με πρώτο μέλημα να σημειώσει το εκτός έδρας γκολ, ενόψει της ρεβάνς στο «Άνφιλντ».

Αγωνιστικά νέα:

Χόφενχαϊμ:

Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα Φλοριάν Γκρίλιτς στο ματς με τη Λίβερπουλ, λόγω ενός προβλήματος στο πόδι.

Απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί είναι ο βασικός επιθετικός, Σάντρο Βάγκνερ, ο οποίος ανέκαμψε μετά τον τραυματισμό του στην προετοιμασία.

Λιβερπουλ:

Άλλοι κάνουν λόγο για τραυματισμό, άλλοι για μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα. Όπως και να 'χει, ο Φελίπε Κουτίνιο δεν βρίσκεται στην αποστολή των «κόκκινων».

Παρά την αισιοδοξία του Γιούργκεν Κλοπ, απών είναι και ο Ντάνιελ Στάριτζ, ο οποίος παραμένει στα «πιτς», μαζί με τους Άνταμ Λαλάνα και Ναθάνιελ Κλάιν, που αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις σε δικέφαλο και πλάτη αντίστοιχα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Χόφενχαϊμ:

Μπάουμαν, Χούγκμα, Βογκτ, Χούμπνερ, Νόρντβαϊτ, Κάντερμπακ, Πολάνσκι, Γκνάμπρι, Τσούμπερ, Κράμαριτς, Βάγκνερ.

Λίβερπουλ:

Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Κλάβαν, Μίλνερ, Τσαν, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο