Κινεζική «απόβαση» και στη Σαουθάμπτον!

Την πώληση του 80% των μετοχών της στον Κινέζο επιχειρηματία Γκάο Τζίσενγκ ανακοίνωσε η Σαουθάμπτον δια στόματος της μέχρι πρότινος ιδιοκτήτριας της ομάδας, Καταρίνα Λίμπχερ, με τους «Aγίους» να γίνονται η πέμπτη αγγλική ομάδα που περνάει σε «χέρια» Κίνέζων.



Κινεζική «απόβαση» και στη Σαουθάμπτον!

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές διήρκεσαν πάνω από έναν χρόνο, με το «deal» να φτάνει τα 210 εκατομμύρια λίρες, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 20% θα παραμείνει στην κατοχή της Λίμπχερ, η οποία κληρονόμησε την ομάδα μετά τον θάνατο του πατέρα της, Μάρκους το 2010.

Η Ελβετίδα ανακοίνωσε η ίδια την πώληση της ομάδας και τόνισε πως θέλει να δει τους νέους ιδιοκτήτες να λειτουργούν με τον «τρόπο της Σαουθάμπτον».

«Σήμερα είναι η αρχή ενός καινούργιου και συναρπαστικού κεφαλαίου για την ομάδα μας. Ο κύριος Γκάο Τζίσενγκ και η κόρη του Νέλι Γκάο, με τους οποίους έχω χτίσει μια πολύ καλή σχέση, μοιράζονται τις ιδέες και τα ιδανικά μας. Σαν ομάδα, θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε πάνω στις γερές βάσεις που υπάρχουν για να πετύχουμε μια μακροχρόνια επιτυχία» έλεγε συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, ενώ στη συνέχεια ανέφερε:

«Ο κύριος Γκάο, η Νέλι και εγώ έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον Ράλφ Κρούγκερ και στην ομάδα διαχείρισης του και υποστηρίζουμε με όλη μας την καρδιά τα σχέδια τους για να ακολουθήσουμε τον τρόπο της Σαουθάμπτον και στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Κίνέζος επιχειρηματίας με ανακοίνωση του ευχαρίστησε την Λίμπχερ και δήλωσε πως θα συνεχίσει στα... βήματα της επιτυχίας της Σαουθάμπτον, ώστε το μέλλον να είναι πιο συναρπαστικό. Αναλυτικότερα, ο Γκάο Τζίσενγκ ανέφερε στην ανακοίνωση του:

«Νιώθω περήφανος που γίνομαι συνέταιρος στη Σαουθάμπτον μαζί με την Καταρίνα Λίμπχερ, που μαζί με τον πατέρα της ήταν μια εξαιρετική ιδιοκτήτης της ομάδας, σε μια περίοδο ανάκαμψης και επιτυχίας. Μαζί, έχουμε το πάθος και το κίνητρο να χτίσουμε στην εξαιρετική πρόοδο της Σαουθάμπτον τα τελευταία χρόνια και ανυπομονούμε για αυτό το νέο και συναρπαστικό κεφάλαιο της ομάδας».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι «Άγιοι» γίνονται η 28η Ευρωπαϊκή ομάδα που θα έχει Κινέζο μεγαλομέτοχο,με τις Γουέστ Μπρομ, Άστον Βίλα, Γούλβς και Μπέρμιγχαμ να είναι οι υπόλοιπες ομάδες του «Νησιού» που βρίσκονται στη λίστα αυτή.