Τα 10 «συμπεράσματα» της 1ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ

Η Πρέμιερ Λιγκ επέστρεψε. Για τα καλά. Από την 1η κιόλας αγωνιστική, είχαμε γκολ και θέαμα, με το england365.gr να προσπαθεί να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα από την «πρεμιέρα» του -κατά πολλούς- κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.



Τα 10 «συμπεράσματα» της 1ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ

«Έλαμψε» από την αρχή ο Λακαζέτ

Ή Άρσεναλ αναζητούσε έναν επιθετικό κλάσης. Και τον βρήκε. Μόλις 94 δευτερόλεπτα πήρε στον Αλεξάντρ Λακαζέτ να σημειώσει το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Έδωσε απαντήσεις ο Τσαλομπά

Ο Ναθάνιελ Τσαλομπά δεν θέλησε να μείνει στην Τσέλσι, αναζητώντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Τον βρήκε άμεσα στη Γουότφορντ του Μάρκο Σίλβα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο ματς απέναντι στη Λίβερπουλ, σχηματίζοντας ένα ενδιαφέρον «δίδυμο» με τον Αμπντουλάι Ντουκουρέ.

Εξακολουθεί να μην αμύνεται η Λίβερπουλ

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» της Λίβερπουλ, υπάρχει και φέτος. Την ώρα που ο Γιούργκεν Κλοπ δεν βρίσκεται στην αναζήτηση αμυντικού, οι «κόκκινοι» έδειξαν στο ματς με τη Γουότφορντ ότι μπορούν να δεχθούν μάλλον εύκολα το γκολ.

Δεν απογοήτευσε ο Λουκάκου

Την περυσινή σεζόν, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς τράβηξε όλο το «κουπί» στην επίθεση. Τη θέση του φέτος πήρε ο Ρομέλου Λουάκου. Το υπέρογκο ποσό που δαπανήθηκε για εκείνον φαίνεται πως δεν τον επηρεάζει,με τον Βέλγο να δείχνει με το «καλημέρα» απέναντι στη Γουέστ Χαμ, τι μπορεί να κάνει.

Δεν σκόραρε ο Ερνάντες

Το μικρό ρόστερ της Γουέστ Χαμ, σχεδόν... αναγκάζει τον Χαβιέ Ερνάντες να αποδείξει άμεσα το αν η απόφαση των «σφυριών» για την απόκτησή του, άξιζε. Μπορεί να μην σκόραρε στην επιστροφή του στην Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην παλιά του ομάδα, ωστόσο δείγματα της ποιότητάς του, η αλήθεια είναι ότι τα έδειξε στον αγωνιστικό χώρο.

«Έκλεισε στόματα» η Μπέρνλι

Έχοντας χάσει τους δύο καλύτερους παίκτες της την περυσινή σεζόν, Μάικλ Κιν και Αντρέ Γκρέι, πολλοί πίστευαν πως η Μπέρνλι θα είναι εκ των φαβορί για υποβιβασμό. Η εικόνα-νίκη στην «πρεμιέρα» με την Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι, μάλλον έδειξαν το αντίθετο...

Δίνει ελπίδα ο Μοράτα

Με μία ώρα να απομένει και την Τσέλσι να βρίσκεται με τρία γκολ πίσω στο σκορ, ο Αλβάρο Μοράτα έκανε το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ. Αν και η ανατροπή δεν ήρθε για τους «μπλε», η είσοδος και εν συνεχεία το γκολ του Ισπανού στράικερ, έδωσαν τον απαραίτητο ενθουσιασμό, δείχνοντας πως ο πρώην φορ της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ικανός να πάρει τους Λονδρέζους στις «πλάτες» του.

Η άμεση προσαρμογή του Γουόκερ

Για να φέρει τον Κάιλ Γουόκερ, η Μάντσεστερ Σίτι δαπάνησε πάνω από 50 εκ λίρες, τριπλασιάζοντας παράλληλα τον μισθό του. Ήδη η... αποπληρωμή έχει ξεκινήσει, καθώς στο πρώτο του ματς με τη φανέλα των «πολιτών», ο Άγγλος έδειξε πως δεν χρειάζεται... καν χρόνο προσαρμογής.

Απέτυχε (ξανά) να εντυπωσιάσει ο Σισοκό

Κόντρα στην πρώην ομάδα του, τη Νιούκαστλ, ο Μούσα Σισοκό δεν έπεισε για μία ακόμα φορά. Ακόμα και έναν χρόνο μετά την απόκτησή του από την Τότεναμ, ο Γάλλος δείχνει ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο στυλ παιχνιδιού των «σπιρουνιών». Μοιραία αντικαταστάθηκε στο 2ο ημίχρονο από τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο...

Μία φορά «ζαχαρωτό»...

...για πάντα «ζαχαρωτό». Πέρασαν 4,869 μέρες από το τελευταίο γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ με τη φανέλα της Έβερτον, ωστόσο ο Άγγλος απέδειξε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, ότι δεν έφυγε ποτέ. Ύστερα από 13 χρόνια, ο Άγγλος στράικερ επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, σκοράροντας στο «σπίτι» του, στο «Γκούντισον Παρκ», απέναντι στη Στόουκ, το οποίο έμελλε να είναι και το νικητήριο γκολ στην αναμέτρηση με τη Στόουκ.