Το σύνθημα στα χείλη των οπαδών και η 300άρα (vid)

Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ευλογημένη. Πάντοτε, θα υπάρχει και μια ωραία ιστορία που θα εκτυλίσσεται με πρωταγωνιστές που... έχουν προετοιμάσει το έδαφος από το καλοκαίρι. Έτσι συνέβη στην πρεμιέρα και με τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος έζησε ακόμα ένα μεγάλο του όνειρο.  



Το σύνθημα στα χείλη των οπαδών και η 300άρα (vid)

Στην αρχική ενδεκάδα της Έβερτον για πρώτη φορά έπειτα από τις 15 Μαΐου του 2004.

Εκείνο το γεμάτο φιλοδοξίες παιδί που είχε αποχωρήσει για να παίξει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατέκτησε τα πάντα και επέστρεψε πιο ώριμος και πιο έτοιμος από ποτέ για να φορέσει πάλι τα μπλε στο Λίβερπουλ.

Εκείνο το παιδί που άκουσε από τους οπαδούς της Έβερτον πως είναι... νεκρός για εκείνους, έγινε ξανά σύνθημα στα χείλη του κόσμου στο «Γκούντισον Παρκ».

Εκείνο το παιδί που ακόμα και μεγαλώνοντας παραδέχθηκε ότι κοιμόταν με... πυτζάμες των «ζαχαρωτών», είδε ακόμα ένα από τα όνειρά του να παίρνει σάρκα και οστά στο ματς της φετινής πρεμιέρας κόντρα στη Στόουκ.

Σκοράροντας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, έτρεξε, πανηγύρισε, ξέσπασε και στο σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης, ήταν τελικά εκείνος που χάρισε στην Έβερτον την πρώτη νίκη στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αυτό το γκολ, ήταν το 199ο του Γουέιν Ρούνεϊ σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, ενώ, μαζί και με τις 101 ασίστ που έχει καταγράψει, έφτασε να έχει πλέον συνεισφέρει σε 300 τέρματα συνολικά, κυνηγώντας την επίδοση του Άλαν Σίρερ.

Ο παλαίμαχος αστέρας της Νιούκαστλ, είχε σταματήσει στα 324 γκολ (σε συνδυασμό σκοραρίσματος και ασίστ), με τον νυν επιθετικό των «ζαχαρωτών» να βάζει πλώρη για να ξεπεράσει τους αριθμούς του συμπατριώτη του.

Πάνω απ' όλα, ο Ρούνεϊ δεν θα βάλει κανένα στατιστικό και καμία κορυφή. Πάνω απ' όλα θα βάλει αυτή την ιαχή που δόνησε το «Γκούντισον Παρκ» τη στιγμή που πανηγύριζε. Ο κόσμος, φώναξε δυνατά τ' όνομά του.

Τον υποδέχθηκε πίσω με χαρά, θυμήθηκε τους λόγους που τον λάτρεψε από πιτσιρικά και τον συγχώρησε στην πάροδο των ετών, βλέποντας και την προσπάθεια εκείνου για ν' αντιστρέψει το κλίμα και να φανερώσει ξανά την αγάπη του προς τον σύλλογο.

«Ρούνεϊ, Ρούνεϊ...» στην εξέδρα κι εκείνος να νιώθει σαν μικρό παιδί...