Παραδέχθηκε το λάθος του ο Κούμαν

Το λάθος με την αλχημεία του να χρησιμοποιήσει τον φορ Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν σε ρόλο μπακ-χαφ παραδέχθηκε ο Ρόναλντ Κούμαν, που δήλωσε πως όταν άλλαξε το σύστημα σε ένα πιο ορθολογικό είδε την Έβερτον να κάνει μια καλή αμυντικά -αλλά με πολλά περιθώρια βελτίωσης- εμφάνιση απέναντι στην Στόουκ (1-0).

Παραδέχθηκε το λάθος του ο Κούμαν

Πιο αναλυτικά:

Περίμενα πως θα είχαμε χώρο από εκείνη την πλευρά, αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα για τον Ντόμινικ. Ήταν δικό μου το λάθος. Το άλλαξα ακόμη και μετά από 45’ με τέσσερις αμυντικούς. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερο και πολύ πιο ισορροπημένο. Πιο πριν η ομάδα έδειχνε νευρική με την μπάλα και η Στόουκ μας δυσκόλευε την ζωή.

Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις κόντρα στο σύστημά τους, αλλά εάν δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση και κάνεις πολλά λάθη κατοχής, τότε κάποιοι παίκτες δυσκολεύονται περισσότερο. Το γκολ του Ρούνεϊ και η τελική απόφαση να αλλάξω το σύστημα και να παίξουμε με τετράδα πίσω ήταν πιο άνετο.

Αμυνθήκαμε καλά. Η Στόουκ είχε ένα σουτ στον στόχο και ο Πίκφορντ, προφανώς, έκανε μια εξαιρετική απόκρουση. Ακόμη και όταν πέρασαν τον Κράουτς, παίξαμε καλή άμυνα. Δεν κάναμε και την καλύτερή μας εμφάνιση. Ξέρουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα”.