Ξεκίνησε με... αγγαρεία

Δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Μπράιτον στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ και πήρε το πρώτο τρίποντο στην σεζόν. Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα με σκορ 2-0 από την έδρα των νεοφώτιστων, αποφεύγοντας να γκελάρει όπως άλλες διεκδικήτριες των πρώτων θέσεων της βαιμολογίας.



Ξεκίνησε με... αγγαρεία

Η ομάδα του Πεπ απέφυγε να χάσει βαθμούς όπως η Τσέλσι με την εντός έδρας ήττα από την Μπέρνλι (2-3) και την Λίβερπουλ στο εκτός με την Γουότφορντ (3-3) και πατώντας το γκάζι όσο έπρεπε δικαίως έφυγαν χαρούμενοι από το “Falmer Stadium”.

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της ημέρας, συνέχεια την Κυριακή (13/08) με τις αναμετρήσεις Νιούκαστλ – Τότεναμ (15:30) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ (18:00).

Κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι, που δεν πτοήθηκε από την αισιοδοξία και τη δυνατή φωνή της εξέδρας των γηπεδούχων και ξεκίνησε από τα πρώτα λεπτά να κάνει το παιχνίδι της. Η Μπράιτον κρατούσε στάση αναμονής και πύκνωνε την άμυνά της πολύ κοντά ή μέσα στην μεγάλη της περιοχή, επιτρέποντας στην ουσία στους “πολίτες” να τριγυρίζουν την μπάλα αλλά να μην κάνουν κάτι ουσιαστικό. Στα μισά πέρασε εκτός ο χαφ Μπράουν (τον αντικατέστησε ο Μέρφι), για να ακολουθήσει πέντε λεπτά αργότερα (28’) το ακυρωθέν γκολ του Γκαμπριέλ Ζέσους για χέρι στην ανάπτυξη της φάσης. Ο φέρελπις Βραζιλιάνος ήταν εκείνος που έχασε την καλή ευκαιρία του Α’ μέρους, με τον Ράιαν να αποκρούει θεαματικά κεφαλιά του.

Ο Ζέσους βρήκε δίχτυα και στο 52’, μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, αλλά ακυρώθηκε και αυτό το τέρμα του, μιας και ήταν σε θέση οφσάιντ. Υπήρχε όμως η αίσθηση πως δεν θα αργούσε και το κανονικό. Ο Αγουέρο έχασε τελική που δεν συνηθίζει να χάνει, για να ακολουθήσουν κάποια δευτερόλεπτα πίεσης των γηπεδούχων, που δεν μπόρεσαν να κάνουν την έκπληξη. Ζήτησε πέναλτι -για χέρι- που δεν πήρε η Σίτι, η οποία προηγήθηκε εν τέλει (70’) με τον Αγουέρο να εξιλεώνεται για προηγουμένως. Το ματς τελείωσε ένα πεντάλεπτο αργότερα, με τον Ντανκ να... καρφώνει κεφαλιά από γέμισμα του Φερναντίνιο στα δίχτυα της ομάδας του (2-0).

Οι συνθέσεις:

Μπράιτον: Ράιαν, Μπρούνο, Ντανκ, Ντάφι, Σάτνερ, Μπράουν (24’ Μέρφι), Πρόπερ, Στίφενς, Μαρτς (77’ Νόκερτ), Γκρος, Χέμεντ (60’ Μάρεϊ)

Μάντσεστερ Σίτι: 'Εντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Οταμέντι, Στόουνς, Ντανίλο (68’ Σανέ), Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Ζέσους (78’ Στέρλινγκ), Αγουέρο (83’ Μπ. Σϊλβα)