Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια, ο Γουέιν Ρούνεϊ σκόραρε με τα χρώματα της Έβερτον σε επίσημο παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη επί της Στόουκ με σκορ 1-0 μπροστά στο κοινό του «Γκούντισον Παρκ»!  



Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Ο Άγγλος επιθετικός έδωσε την επιθετική λύση που τόσο αναζητούσαν τα «ζαχαρωτά» με όμορφη κεφαλιά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Μέτριο πρώτο 45λεπτο από τις δύο ομάδες, ανώτεροι στο δεύτερο οι γηπεδούχοι, που είχαν ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» νωρίτερα την υπόθεση τρεις βαθμοί.

Το ματς:

Μια στιγμή αρκεί για να αλλάξει το κλίμα ολόκληρης της εξέδρας. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα του ματς δεν άφηνε άλλα περιθώρια.. Πολύ κακή εικόνα από την Έβερτον, εντελώς ασύνδετη και καμία φιλόδοξη προσπάθεια για γκολ! Η μεσαία γραμμή δυσκολευόταν να… συναντηθεί με την επίθεση, ο Ρούνεϊ αναγκαζόταν να κουβαλήσει την μπάλα από πίσω και γενικώς, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν ξανά νωχελικοί. Αυτό προκάλεσε τη δυσανασχέτηση της εξέδρας, όπου σε κάθε… γκέλα έβγαζε φωνή.

Μια από τα ίδια και για την Στόουκ, η οποία επίσης προβλημάτισε ελάχιστα, αν και από το 30' επιχείρησε να βγει στην επίθεση και να εκμεταλλευτεί τις ολιγωρίες της αντίπαλης άμυνας. Εν τέλει, η ροή του ματς άλλαξε οριστικά στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, όπου ο Κάλβερτ- Λιούιν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ρούνεϊ έπιασε πολύ όμορφη κεφαλιά και σήκωσε… στο πόδι το «Γκούντισον Παρκ», σημειώνοντας το πρώτο επίσημο γκολ του με την μπλε φανέλα μετά τον Απρίλιο του 2004!

Το τέρμα του έμπειρου επιθετικού άλλαξε και το ρυθμό του ματς. Η Στόουκ βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη για τη γρήγορη ισοφάριση, τη στιγμή που η Έβερτον επιχειρούσε να χτυπήσει στην κόντρα για να θέσει τις βάσεις για τη νίκη. Καλό τέμπο στο παιχνίδι, χωρίς όμως αξιόλογες τελικές προσπάθειες, με εξαίρεση ένα καλό συρτό σουτ του Φλέτσερ στο 58' για λογαριασμό των «potters».

Τα… αίματα στα επόμενα λεπτά άναψαν. Η Στόουκ έκανε συνεχώς παράπονα για το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και το ματς ανεβασε… παλμούς. Η Έβερτον βρέθηκε μια ανάσα από το 2-0 στο 69', όταν ο Κάλβερτ-Λιούιν κέρδισε τη μπάλα από τον Ζούμα, όμως αντί να γυρίσει στους ανενόχλητους Γκέιγ και Ρούνεϊ, επιχείρησε ένα δύσκολο σουτ που τελικά εξουδετέρωσε ο Μπάτλαντ.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Στόουκ τα έπαιξε όλα για όλα. Η έλλειψη καθαρού μυαλού όμως της κόστισε, αφού δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία με εξαίρεση ένα εξαιρετικό σουτ του Σακίρι που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πίκφορντ,  με αποτέλεσμα η Έβερτον να πανηγυρίσει τη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Πίκφορντ, Κιν, Γιαγκέλκα, Γουίλιαμς (46' Μαρτίνα), Μπέινς, Σνέιντερλιν, Γκέιγ, Κλάασεν (60' Ντέιβις), Κάλβερτ-Λιούιν, Ρούνεϊ, Σάντρο (77' Μιραλάς)

Στόουκ: Μπάτλαντ, Πίτερς, Ζουμά, Σόκρος, Κάμερον, Φλέτσερ, Άλεν, Ντιουφ, Σακίρι, Μπόγιαν (72' Τσούπο-Μοτίνγκ), Μπεραχίνο (71' Κράουτς).