Στην τελική, ήταν καλύτερη (Videos)

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχθηκε ανώτερη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εκμεταλλευόμενη την κατά διαστήματα αδράνεια της δεύτερης, επικράτησε στο παιχνίδι για το UEFA Super Cup με σκορ 2-1. Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο γκολ της τροπαιούχου κακώς μέτρησε, αφού έστω και για λίγο ο Κασεμίρο ήταν οφσάιντ. Έχασε το άχαστο ο Λουκάκου, που σκόραρε λίγο αργότερα για να δώσει εν τέλει νέο ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.



Στην τελική, ήταν καλύτερη (Videos)

Όσοι είδαν τον αγώνα παρακολούθησαν μια τρομερή αναμέτρηση (μεταδόθηκε από το Cosmote Sport 1HD) ανάμεσα σε δύο πολύ ποιοτικές ομάδες, που όταν ανέβαζαν ρυθμούς δεν σταματούσαν να δημιουργούν καλές προϋποθέσεις για γκολ. Πιο αποτελεσματική ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία δεν είχε στην σύνθεσή της τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Ίσκο να κόβει και να ράβει στην μεσαία γραμμή, επιβραβεύοντας εαυτόν και με ένα γκολ, το δεύτερο της ομάδας του.

Πρώτος σημαντικός κίνδυνος για τις δύο εστίες αυτός μπροστά σε εκείνη της Γιουνάιτεντ, με τον Κασεμίρο να βρίσκεται αφύλακτος αλλά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Στιγμές αργότερα κατέβασε εξαιρετικά ανάλογης ποιότητας σέντρας του Καρβαχάλ και εκτέλεσε τον -κατά τα άλλα πολύ σταθερό και πότε – πότε, πρωταγωνιστή- Νταβίδ Ντε Χέα (24’, video). Ωστόσο φαίνεται να είναι έστω και λίγο πίσω από την γραμμή άμυνας των “κόκκινων διαβόλων”.

Στο δεύτερο μέρος ο Ίσκο πέτυχε το γκολ που προαναφέρθηκε (52’), πατώντας περιοχή και σουτάροντας γλυκά χαμηλά στην αριστερή γωνία του συμπατριώτη του πορτέρο, με τους Πολ Πογκμπά και Ρομέλου Λουκάκου να χάνουν έκαστος από μία στιγμή -στην ίδια φάση- να χριστούν σκόρερ (video). Πρώτα ο Γάλλος έπιασε κεφαλιά εντός εστίας, αλλά ο Νάβας του είπε όχι με ενστικτώδη απόκρουση, που ουσιαστικά σέρβιρε στον Βέλγο έτοιμο γκολ. Εκείνος ωστόσο δεν είχε την ψυχραιμία να τελειώσει ήρεμα, και το δυνατό σουτ του πέρασε εκτός εστίας.

Το γκολ του Ίσκο

 

 

Δέκα λεπτά μετά την χαμένη ευκαιρία για άμεση μείωση του σκορ ο Λουκάκου κατάφερε εν τέλει να πανηγυρίσει ένα γκολ, όταν βρέθηκε ξανά στο σωστό σημείο και τούτη τη φορά ολοκλήρωσε πιο ήρεμα μετά το ριμπάουντ σε απόκρουση του Νάβας, σε σουτ του Μάτιτς από απόσταση. Σίγουρα, αν το είχε κάνει νωρίτερα η εξέλιξη μπορεί να ήταν διαφορετική, αφού στην ουσία, τίποτα δεν θα είχε αλλάξει.

Το γκολ του Λουκάκου

 

 

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στην συνέχεια με τον διαιτητή να “διατάζει” διακοπή για νερό (σ.σ αφόρητη η ζέστη όλο το βράδυ), αλλά και εξαιτίας του τραυματισμού του Μαρουάν Φελαϊνί -είχε περάσει πολύ νωρίτερα αντί του Ερέρα- που μάτωνε στο κεφάλι αλλά σαν πιστός στρατιώτης και έχοντας δει τον προπονητή του να αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού του για να τον περάσει, σηκώθηκε και με έναν επίδεσμο συνέχισε κανονικά.

Προς τέρψη ολόκληρου του σταδίου, ο Ζινεντίν Ζιντάν πέρασε ως τελευταία αλλαγή του τον Κριστιάνο Ρονάλντο (σ.σ για κανένα δεκάλεπτο μαζί με τις αρκετές καθυστερήσεις), με τον Πορτογάλο να χειροκροτείται από τους οπαδούς της Ρεάλ αλλά και αυτούς των “κόκκινων διαβόλων” που προφανώς τον αγαπούν ακόμη. Ανάμεσα στους δεύτερους ήταν και αρκετοί Έλληνες από το Manchester United Greek Supporters Club.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (74' Βάθκεθ), Μπέιλ (74' Ασένσιο), Μπενζεμά (83' Κριστιάνο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Λίντελεφ, Σμόλινγκ, Νταρμιάν, Μάτιτς, Ερέρα (56' Φελαϊνί), Πογκμπά, Μχιταριάν, Λουκάκου, Λίνγκαρντ (46' Ράσφορντ)