Από παίκτης... βοηθός προπονητή ο «κάπτεν» της Χάντερσφιλντ

Την απόσυρση από την ενεργό δράση του αρχηγού της εντός γηπέδου, Μαρκ Χάντσον και την ταυτόχρονη ένταξή του στο προπονητικό επιτελείο του Ντέιβιντ Βάγκνερ ανακοίνωσε η Χάντερσφιλντ.



Από παίκτης... βοηθός προπονητή ο «κάπτεν» της Χάντερσφιλντ

Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός αποφάσισε να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια βάζοντας έτσι, τέλος στη 14 ετών αγωνιστική του σταδιοδρομία που ξεκίνησε από τη Φούλαμ, της οποίας και αποτέλεσε «γέννημα-θρέμα» των ακαδημιών της, ενώ θήτευσε και στις Όλνταμ (ως δανεικός από τους «κότατζερς»), Κρίσταλ Πάλας (δανεικός αρχικά από τη Φούλαμ και εν συνεχεία κανονική μεταγραφή στους «αετούς»), Τσάρλτον και Κάρντιφ.

Ο Χάντσον ήταν μέλος των «τέριερς» από το 2014 και κορυφαία στιγμή στην τριετία αυτή που έπαιξε με την «Τάουν» στην Τσάμπιονσιπ δεν μπορεί, παρά να είναι η άνοδος τον περασμένο Μάιο στην Πρέμιερ Λιγκ, έπειτα από το νικηφόρο τελικό στα πλέι-οφ ανόδου κόντρα στη Ρέντινγκ. 

Ο παίκτης είχε υπογράψει τον περασμένο Απρίλιο την ανανέωση του συμβολαίου του για άλλα τρία χρόνια με το κλαμπ, ωστόσο, στη σύμβαση εκείνη είχε προβλεφθεί το σενάριο που τελικά έλαβε «σάρκα και οστά», δηλαδή, η απόσυρση του Χάντσον και ταυτόχρονα, η ανάληψη προπονητικών καθηκόντων εκ μέρους του.

Τον ενθουσιασμό του που θα πλαισιωθεί στους άμεσους συνεργάτες του ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής του, εξέφρασε μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ο τεχνικός των νεοφώτιστων στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας, Ντέιβιντ Βάγκνερ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Μαρκ θα γίνει μέλος του προπονητικού τιμ. Από την πρώτη μου ημέρα στην Αγγλία, ο Μαρκ ήταν μία από τις πιο θετικές παρουσίες. Έχει τεράστια επιρροή στα αποδυτήρια και είναι ένας άψογος επαγγελματίας με νοοτροπία νικητή. Ως παίκτης και δυνάμει προπονητής, ήταν ζωτικής σημασίας ζήτημα για την ομάδα να τον κρατήσει».