Έσπασε το «φράγμα» του 1 δις ο Μουρίνιο!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που το κόστος των μεταγραφών που έχει πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του στους πάγκους, έχει ξεπεράσει το 1 δις λίρες!



Έσπασε το «φράγμα» του 1 δις ο Μουρίνιο!

Δεν είναι τυχαία ο «Special One».

Ο Ζοσέ Μουρίνιο καταφέρνει κάθε φορά να τραβάει τα «φώτα» της δημοσιότητας πάνω του, είτε για λόγους εντός των τεσσάρων γραμμών, είτε για εξωαγωνιστικούς.

Ο Πορτογάλος κόουτς «κατάφερε» λοιπόν και... κάτι ακόμα που τον κάνει ξεχωριστό. Έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει δαπανήσει στις ομάδες που έχει αναλάβει τα ηνία τους, πάνω από 1 δις λίρες για μεταγραφές (Μπενφίκα, Λεϊρία, Πόρτο, Τσέλσι (x2), Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)!

Την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ο πιο «ενεργός», έχοντας ξοδέψει ήδη πάνω από 200 εκ. λίρες, σε «deal» όπως αυτά του Κάιλ Γουόκερ και του Μπερνάρντο Σίλβα.

Παρόλα αυτά, ο Μουρίνιο είναι ο πρώτος τεχνικός που τα χρήματα που έχει προσφέρει για μεταγραφές έχουν.... 10 ψηφία.

Μέχρι στιγμής, η Γιουνάιτεντ έχει δώσει 75 εκ. λίρες για τον Ρομέλου Λουκάκου, 40 εκ. λίρες για τον Νεμάνια Μάτιτς και άλλα 31 εκ. λίρες για τον Βίκτορ Λίντελεφ.

Αυτές οι τρεις μεταγραφές λοιπόν, συνολικού κόστους 146 εκ. λιρών, ήταν αυτές που «έσπασαν» το φράγμα του 1 δις (συγκεκριμένα 1,1 δις), τα οποία ο «Special One» έχει... μοιράσει, μέσω των ομάδων του, μέσα σε 17 χρόνια προπονητικής καριέρας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Κάρλο Αντσελότι, μετά από 22 χρόνια στους πάγκους, έχει σπαταλήσει περίπου 130 εκ. λιγότερα (970 εκ. λίρες)

Απίστευτο ωστόσο είναι αυτό που έχει... καταφέρει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος έχοντας τα λιγότερα χρόνια ως προπονητής (μόλις εννέα), έχει ήδη δαπανήσει το ποσό των 859 εκ. λιρών!