Έχασε το ματς, κέρδισε εμπειρίες με Ατλέτικο η Μπράιτον! (vid)

Σε ένα σχεδόν κατάμεστο «Amex Stadium», η νεοφώτιστη στην Πρέμιερ Λιγκ, Μπράιτον κοίταξε «στα μάτια», παρά την ήττα της με 3-2 την... μπαρουτοκαπνισμένη από μεγάλους αγώνες, Ατλέτικο Μαδρίτης. Το τελευταίο γκολ των Ισπανών που έκρινε και την έκβαση του αγώνα σημειώθηκε λίγα μόλις λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης! 



Έχασε το ματς, κέρδισε εμπειρίες με Ατλέτικο η Μπράιτον! (vid)

Πάνω από 27.000 φίλοι των «γλάρων» παρευρέθηκαν στο φιλικό αγώνα που έδινε η περυσινή δευτεραθλήτρια της Τσάμπιονσιπ απέναντι σε ένα από τα πιο ισχυρά κλαμπ της Ευρώπης, το οποίο μάλιστα, κέρδισε εσχάτως και τη Λίβερπουλ στη διαδικασία των πέναλτι κατακτώντας το τρόπαιο στο φιλικό τουρνουά «Audi Cup» που έλαβε χώρα στο Μόναχο.

Το σύνολο του Κρις Χιούτον είχε μεν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τον... δεύτερο ρόλο, ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι φορές που –εκτός από τα δύο τέρματα που πέτυχε- δημιούργησε αρκετούς κινδύνους στην ομάδα του ομολόγου του, Ντιέγο Σιμεόνε.

Η «Άλμπιον» στάθηκε άτυχη στη φάση του 42ου λεπτού, όταν και οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ μιας και στο δυνατό σουτ του Νικολάς Γκαϊτάν εκτός περιοχής που φάνηκε να μπλοκάρει ο Μάθιου Ράιαν, η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Αυστραλού τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-1 που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Οι δύο προπονητές, Κρις Χιούτον και Ντιέγο Σιμεόνε σε έναν εγκάρδιο εναγκαλισμό.

Η τύχη που στερήθηκε στο γκολ της Ατλέτικο, επεστράφη εν μέρει στην Μπράιτον στη φάση της ισοφάρισης, καθώς στο φάουλ που εκτέλεσε ο Πασκάλ Γκρος, η μπάλα βρήκε στο πόδι του σκόρερ των «ροχιμπλάνκος», άλλαξε πορεία και ξεγελώντας στον Όμπλακ το παιχνίδι ήρθε στα ίσα στο 61ο λεπτό.

Η χαρά των γηπεδούχων, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ, διότι ο σύλλογος της ισπανικής πρωτεύουσας προηγήθηκε και πάλι στο σκορ με τον... γνώριμο στα αγγλικά γήπεδα, Φερνάντο Τόρες, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σέντρα του Χουανφράν από τα δεξιά και με κεφαλιά προ της μικρής περιοχής «έγραψε» το 1-2 στο 67’.

Ούτε, όμως, το δεύτερο γκολ της Ατλέτικο πτόησε την ψυχωμένη Μπράιτον, η οποία έφερε και πάλι το ματς στην ισοπαλία στο 77’, όταν έπειτα από υπέροχη ενέργεια και σέντρα του Μαρτς από αριστερά, ο Σίντγουελ με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-2.

Ο επίλογος, ωστόσο, της αναμέτρησης είχε την υπογραφή των πολύπειρων φιλοξενούμενων, οι οποίοι «έκλεψαν» τη νίκη στο 88’ με τον Λούκας Ερνάντεθ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Γκριζμάν που απέκρουσε ο Ράιαν, και προλαβαίνοντας την επέμβαση της άμυνας των «γλάρων», διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Ενδεκάδες

Μπράιτον: Ράιαν, Μπρούνο (70’ Ροζίνιορ), Ντάφι, Ντανκ, Σούτνερ (46’ Μπονγκ), Μέρφι (46’ Μαρτς), Στέφενς, Καγιάλ (46’ Σίντγουελ), Μπράουν (90’ Λούα Λούα), Γκρος, Χέμεντ (70’ Νοκέρ).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Χιμένες (68’ Γκοδίν), Λούκας, Γκάμπι (68’ Πάρτεϊ), Κόκε, Γκαϊτάν (84’ Αουγούστο), Καράσκο, Γκριζμάν (90’ Κεϊντί), Τόρες (68’ Κορέα).