Συναρπαστικό φινάλε στην πρεμιέρα της Τσάμπιονσιπ!

Ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια της Φούτμπολ Λιγκ έμελλε να «ρίξει» την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας για τη νέα σεζόν (2017-2018), καθώς η Λιντς κατάφερε να «αποδράσει» με το τρίποντο της νίκης από την έδρα της Μπόλτον με το... χορταστικό σε σκορ και θέαμα, 3-2!



Συναρπαστικό φινάλε στην πρεμιέρα της Τσάμπιονσιπ!

Με πρωταγωνιστή τον Κάλβιν Φίλιπς που συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο την ανανέωση της συνεργασίας του για άλλα τέσσερα έτη με τα «παγώνια», η Λιντς κατόρθωσε και έφυγε νικήτρια από το γήπεδο των «γουόντερερς», οι οποίοι επέστρεψαν άμεσα στην Τσάμπιονσιπ έπειτα από μία σεζόν που πέρασαν στη Λιγκ 1.

O 21χρονος μέσος των φιλοξενούμενων έβαλε μπροστά την ομάδα του μόλις στο 7ο λεπτό της συνάντησης στο «Macron Stadium», για να έρθει στο 30’ το... βαρύ πυροβολικό και πρώτος σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος, Κρις Γουντ να διπλασιάσει τα τέρματα της Γιουνάιτεντ.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με τον Γκάρι Μαντίν 9 λεπτά αργότερα (39’), με το 2-1, ωστόσο, να μην παραμένει για πολλή ώρα, μιας και στο 42ο λεπτό του ματς, ο Φίλιπς έδωσε και πάλι... αέρα δύο τερμάτων στη Λιντς σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Το μόνο που κατάφερε η Μπόλτον, ήταν να μειώσει στο 67ο λεπτό της επανάληψης, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άνταμ Λε Φόντρε, δίχως να καταφέρει εντέλει να αποκομίσει έστω έναν βαθμό στην επιστροφή της στη δεύτερη επαγγελματική βαθμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ενδεκάδες

Μπόλτον: Χάουαρντ, Τέιλορ, Ντέρβαϊτ, Μπίβερς, Ντάρμπι (84’ Άρμστρονγκ), Γουίτερ (53’ Μπερκ), Βέλα, Καρατσάν (64’ Μπάκλεϊ), Κάλεν, Λε Φόντρε, Μαντίν.

Λιντς: Βίντεβαλντ, Έιλινγκ, Πένινγκτον (64’ Σόνσι), Κούπερ, Μπεράρντι (38’ Ανίτα), Ρουφ, Αλιόσκι (85’ Σακό), Ο’ Κέιν, Ερνάντεθ, Φίλιπς, Γουντ.