«Χτίζει» παράδοση η Άρσεναλ

Συνέχεια στις επιτυχίες της στο Community Shiled και παράλληλα σε αυτές των Κυπελλούχων Αγγλίας έδωσε η Άρσεναλ με την κατάκτηση του φετινού τροπαίου στο «Γουέμπλεϊ»



«Χτίζει» παράδοση η Άρσεναλ

Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 4-1 στα πέναλτι, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης κόντρα στην Τσέλσι και με αυτόν τον τρόπο διεύρυναν στα τέσσερα χρόνια το σερί που θέλει την Κυπελλούχο Αγγλίας να επικρατεί στο συγκεκριμένο ματς των Πρωταθλητών.

Μάλιστα η Άρσεναλ είναι… σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνη  γι΄αυτό , καθώς ο φετινός τίτλος της είναι ο τρίτος της από το 2014 έως σήμερα. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είχε πάρει τη νίκη κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, ενώ πέρυσι η Κυπελλούχος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε επικρατήσει της πρωταθλήτριας Λέστερ.

Ο σύλλογος του Λονδίνου έφτασε πλέον τις 15 κατακτήσεις, όσες και η Λίβερπουλ, ενώ πάντα πρώτη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 21.

Η σημερινή ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που η Άρσεναλ νικά και στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς τις δύο προηγούμενες που ο τίτλος κρίθηκε εκεί, γνώρισε ισάριθμες ήττες από τη Γιουνάιτεντ (1993, 2003).

Από την πλευρά της η Τσέλσι γνώρισε την 4η συνεχόμενη ήττα της σε Community Shield (2010, 2012, 2015, 2017).