Ο αήττητος Κλοπ και η θετική «κόκκινη» παράδοση!

Η Λίβερπουλ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της επικίνδυνης Χόφενχαϊμ για να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας ως… σύμμαχο τη θετική παράδοσή ενάντια στις γερμανικές ομάδες, αλλά και τον «γνώστη» Γιούργκεν Κλοπ!  



Ο αήττητος Κλοπ και η θετική «κόκκινη» παράδοση!

Η αλήθεια είναι πως η Λίβερπουλ «έπεσε» με τη δυσκολότερη ίσως αντίπαλος που μπορούσε να της τύχει! Η Χόφενχαϊμ είναι μια ενθουσιώδης ομάδα, δυνατή, αλλά σε καμία περίπτωση… απροσπέλαστη!

Στα συν, αν μπορούμε να τα πούμε έτσι, της Λίβερπουλ από το «ζευγάρωμα» με τους Γερμανούς είναι η θετική της παράδοση, αλλά και η άριστη γνώση της αντιπάλου από τον Γιούργκεν Κλοπ!

Αρχικά να αναφέρουμε ότι ο κόουτς των «κόκκινων» ξέρει καλά πως να… λυγίζει την Χόφενχαϊμ, από τότε που καθοδηγούσε την Ντόρτμουντ. Η πρόσφατη παράδοση έχει δείξει ότι ο Κλοπ είναι αήττητος στις 4 τελευταίες συναντήσεις του με τον γερμανικό σύλλογο, μετρώντας 3 νίκες και μία ισοπαλία.

Το ίδιο ισχύει και για τον σύλλογο του Μέρσεϊσάιντ! Η παράδοση με τους Γερμανούς είναι καλή, αφού η προϊστορία έχει καταγράψει μόλις μία ήττα σε επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 14 τελευταίες ανταμώσεις της Λίβερπουλ με ομάδα της Μπουντεσλίγκα (8 νίκες, 5 ισοπαλίες).

Εξίσου θετικός είναι και ο απολογισμός σε διπλές αναμετρήσεις νοκ άουτ φάσης ενάντια σε Γερμανούς, με τους «reds» να έχουν προκριθεί στις 14 από τις 16 περιπτώσεις που αντιμετώπισαν σύλλογο της Γερμανίας.