Πιο χαλαρά... δεν γινόταν (vid)

Η Έβερτον δεν υπήρχε περίπτωση να διατρέξει κίνδυνο από τη Ρουζομπέροκ για την παρουσία της στα πλέι-οφ των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ κι έτσι πέρασε στην επόμενη φάση όσο πιο... σβηστά μπορούσε. Όπως και στο πρώτο ματς στο «Γκούντισον Παρκ», έτσι και στη ρεβάνς επιβλήθηκε με σκορ 1-0.



Πιο χαλαρά... δεν γινόταν (vid)

Κάτι ο καλός καιρός, κάτι τα ωραία τοπία, κάτι η... πολύ φθηνή μπύρα (μόλις 80 αγγλικές πένες!), κάτι και το προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι, έκαναν την Έβερτον να εμφανιστεί αρκετά χαλαρή, αλλά σοβαρή στον εκτός έδρας επαναληπτικό της Σλοβακίας απέναντι στη Ρουζομπέροκ.

Παρά το γεγονός πως υπήρχε αβαντάζ μονάχα ενός γκολ, τα «ζαχαρωτά» έδειξαν πως επρόκειτο για αγγαρεία, δίχως όμως ν' ανησυχούν ή να προκληθεί ανησυχία στην ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν από την εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ποιότητα για να αντιμετωπίσουν το συμπαγές σύνολο της αγγλικής ομάδας, η οποία ούτε κινδύνευσε, αλλά ούτε και απείλησε σημαντικά.

Όσο δεν υπήρχε κάποια... σπίθα ώστε ν' ανάψει το ματς, η αγγλική ομάδα μπορούσε να παραμένει χαλαρή στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, οι Σλοβάκοι οπαδοί προσπαθούσαν με τη φωνή τους να δώσουν ώθηση στους ποδοσφαιριστές του Νόρμπερτ Χρντσαρ, ο οποίος ασφαλώς και είχε κίνητρο να κάνει τη ζημιά στην Έβερτον και να ψάξει την τεράστια έκπληξη.

Το ματς συνέχισε να εκτυλίσεται κυρίως στο χώρο του κέντρου, με τα «ζαχαρωτά» να μην κάνουν απολύτως τίποτα επιθετικά και να μην καταφέρνουν να περάσουν τη μπάλα στα καρέ των γηπεδούχων ώστε να βρουν κάτι θετικό.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο η όποια νευρικότητα είχε εμφανιστεί γινόταν πλέον παρελθόν, για να έρθει εν τέλει το γκολ του Κάλβερτ Λιούιν με σουτ εκτός περιοχής στο 81', ώστε να οριστικοποιηθεί μια από τις πιο εύκολες και σβηστές προκρίσεις για την Έβερτον.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρουζομπέροκ: Μάτσικ, Κρούζλιακ, Γιαν Μάσλο, Κόσε, Αντρέζλι, Τάκατς (71' Σαπάρα), Χάσκιτς (80' Γκέρετς), Κόχαν, Πίτερ Μάσλο, Μένιχ (45' Λάτσνι), Ντάνιελ

Έβερτον: Πίκφορντ, Κιν, Γουίλιαμς, Γιαγκέλκα, Ντέιβις, Γκιγιέ, Σνάιντερλιν (81' Μπάρι), Μπέινς, Κλάασεν, Ραμίρες (69' Κάλβερτ Λιούιν), Ρούνεϊ (86' Μιραλάς)