Η ιστορία λέει... Μουρίνιο για πρωτάθλημα

Κάθε δεύτερη χρονιά του, είναι καλύτερη από την πρώτη. Σε κάθε ομάδα από την οποία έχει περάσει. Ακόμα και στη διπλή θητεία του στην Τσέλσι. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ετοιμάζεται να... χτυπήσει κορυφή τη νέα σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ γιατί έτσι ορίζει η μοίρα του!  



Η ιστορία λέει... Μουρίνιο για πρωτάθλημα

Ο Πορτογάλος, στην καλύτερη δουλειά που του έχει τύχει στην καριέρα του, στο ιδανικό χρονικό σημείο, στην ιδανική ηλικία και με ιδανικό τρόπο σκέψης – όπως ο ίδιος ανέφερε πέρυσι το καλοκαίρι όταν και ανέλαβε τους «κόκκινους διαβόλους» - ξέρει ότι οφείλει να διεκδικεί μονάχα την πρωτιά.

Έκλεισε την πρώτη του χρονιά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τρεις τίτλους, τους οποίους έδειχνε ως απάντηση στους επικριτές του μετά και την επιτυχία στο Γιουρόπα Λιγκ (μαζί με το Community Shield και το Λιγκ Καπ), έχοντας βάλει πλώρη για το πρωτάθλημα τη σεζόν 2017-2018.

Κι αν αυτό ακούγεται κλισέ ή θα μπορούσε απλά να είναι μια δήλωσή του ενόψει των νέων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας του, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει παρά να επιδείξει το βιογραφικό του και την ιστορία που έχει γράψει σε καθεμιά από τις ομάδες που έχει περάσει.

Από την Πόρτο, όταν κι έφτιαξε τ' όνομά του για να κάνει το μεγάλο βήμα στην Αγγλία και να... αυτοχαρακτηριστεί «special one», μέχρι και την άφιξη στο «Ολντ Τράφορντ», μαζί με τις δύο παρουσίες του στην Τσέλσι, ο Πορτογάλος κάθε δεύτερη σεζόν πανηγυρίζει το πρωτάθλημα!

Το έκανε και στους «δράκους», το έκανε και στους «μπλε» του Λονδίνου, το έκανε και στην Ίντερ, το έκανε και στη Ρεάλ Μαδρίτης κι ετοιμάζεται να το κάνει και στην ομάδα που μετά τη φυγή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ακόμα ψάχνει τα πατήματά της και το δρόμο προς τις επιτυχίες, οι οποίες έχουν δει το «stop» από το 2013...

Έρευνα, απέδειξε ότι την περασμένη δεκαετία, από τους 191 προπονητές που ανέλαβαν ομάδα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι 14 εξ αυτών κατέκτησαν τον τίτλο στη δεύτερη σεζόν τους, ενώ μόλις οι μισοί ήταν εκείνοι που είχαν πάρει το μετάλλιο του πρωταθλητή και στην πρώτη τους χρονιά στον πάγκο του κλαμπ όπου προσελήφθησαν.

Οι 12 από τους 14 που τερμάτισαν στην κορυφή στη δεύτερη σεζόν τους, είχαν βρεθεί τουλάχιστον στη 2η θέση την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Μουρίνιο είναι ο ένας εκ των δύο κόουτς που έχει καταφέρει να βρεθεί από το 3ο σκαλί ή χαμηλότερα, στο ρετιρέ, κάτι που έπραξε το 2015 όταν και κατέκτησε τον τίτλο στη δεύτερη θητεία του στην Τσέλσι.

Ο άλλος τεχνικός που το έχει πετύχει, είναι ο Φέλιξ Μάγκατ που από την 5η θέση με τη Βόλφσμπουργκ το 2008, έχρισε την ομάδα πρωταθλήτρια το επόμενο καλοκαίρι!

Αν ο «special one» δώσει συνέχεια στην παράδοσή του, θα είναι ο μοναδικός που έστειλε μια ομάδα από την 6η θέση στην πρώτη μέσα σε μια χρονιά!