Η κορυφή στα δύο

Ισόβαθμες στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ είναι οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ μετά την 20η αγωνιστική με τη Γιουνάιτεντ να παραχωρεί ισοπαλία στην έδρα της Μπέρμιγχαμ και την Σίτι να επικρατεί της Άστον Βίλα. Με νίκες συνέχισαν Τότεναμ, Μπλάκμπερν, Μπλάκπουλ και Φούλαμ. Ισόπαλες Γουέστ Χαμ και Έβερτον.  



Η κορυφή στα δύο

Μπέρμιγχαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Ισοπαλία σοκ με τον τρόπο που εξελίχθηκε το ματς για τη Γιουνάιτεντ αφού οι «κόκκινοι διάβολοι» ισοφαρίστηκαν στο 90΄ από τον Λι Μπόιερ. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ του Ζίγκιτς που τροφοδοτεί τον συμπαίκτη του πριν κάνει την κοντινή προβολή, για χέρι του ίδιου παίκτη και για οφσάιντ του Μπόιερ.

Οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προηγήθηκαν και πάλι με το μόνιμο σκόρερ τους και πρώτο σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ με 14 γκολ σε 15 αγώνες, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος επιθετικός σκόραρε για τέταρτο συνεχές παιχνίδι όταν στο 58’ ελίχθηκε όμορφα εντός περιοχής και με ψύχραιμο πλασέ στη γωνία έκανε το 1-0.

Η Γιουνάιτεντ πάντως παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Βρίσκεται σε ισοβαθμία με τη συμπολίτισσα Σίτι όμως υπερέχει στη διαφορά γκολ. Εκτός των άλλων έχει και δύο αγώνες λιγότερους.

Συνθέσεις Ομάδων:

Μπέρμιγχαμ (4-2-3-1): Φόστερ – Καρ, Τζόνσον, Νταν, Ρίτζουελ – Μπόιερ, Γκάρντνερ – Λάρσον, Φέργκιουσον, Μποσαζούρ – Τζερόμ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-4-2): Φαν ντερ Σάαρ – Ράφαελ, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά – Γκίμπσον, Κάρικ, Άντερσον, Γκιγκς – Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ

 
Μάντσεστερ ΣίτιΆστον Βίλα 4-0
 
Αλώβητο συνέχισε το τρένο της Μάντσεστερ Σίτι άλλη μία αγωνιστική σαρώνοντας εντός έδρας την Άστον Βίλα με 4-0 με τον Μάριο Μπαλοτέλι να αναδεικνύεται σε ήρωα της βραδιάς πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Μάριο Μπαλοτέλι ανατράπηκε από τον Λιτσαϊ εντός περιοχής με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Ιταλός φορ δεν αστόχησε και άνοιξε νωρίς το σκορ. Στο 13΄ μετά από καλοεκτελεσμένο κόρνερ του Άνταμ Τζόνσον ο Λέσκοτ πήρε την κεφαλιά με τον Μπάναν να προσπαθεί να διώξει πάνω στην γραμμή. Ο διαιτητής έδειξε άμεσα τη σέντρα με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα δεν είχε περάσει όλη  τη γραμμή της εστίας των φιλοξενούμενων.

Καταιγιστική η Σίτι με τον Σίλβα να οργανώνει το παιχνίδι άψογα. Ο ίδιος πρωταγωνίστησε και στη φάση του τρίτου γκολ της Σίτι και του δεύτερου προσωπικού του Μπαλοτέλι. Ο Σίλβα σούταρε ωραία με τον Φρίντελ να διώχνει πάνω στον επερχόμενο Μπαλοτέλι που με κοντινή προβολή έκανε το 3-0. Στο 55’ ο ίδιος παίκτης με χατ-τρικ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 με πέναλτι μετά από ανατροπή του Άνταμ Τζόνσον.

Συνθέσεις Ομάδων:

ΜάντσεστερΣίτι(4-3-3): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κομπανί, Κολάροφ – Ρίτσαρντς, Γιάγια Τουρέ, Βιεϊρά - Α.Τζόνσον, Μπαλοτέλι, Σίλβα

Άστον Βίλα (4-3-3): Φρίντελ – Λιτσαϊ, Κουέλαρ, Κόλινς, Γουόρνοκ – Μπάναν, Πετρόφ, Αλμπράιτον – Ντάουνινγκ, Αγκμπονλαχόρ, Ρίο-Κόκερ

 
Τότεναμ – Νιούκαστλ 2-0

Ένα δυνατό πρώτο ημίχρονο έστειλε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου χωρίς γκολ στα αποδυτήρια. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος με τον Μπέιλ να έχει αναλάβει τις περισσότερες κούρσες και βοηθούσε τους Φαν Ντερ Φααρτ και Μόντριτς στην οργάνωση του παιχνιδιού. Η καλύτερη φάση του ημιχρόνου ήταν πάντως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Παβλιουτσένκο έπιασε μια φοβερή κεφαλιά και αφού απέκρουσε ο αντίπαλος πορτιέρο η μπάλα προσέκρουσε και στα δύο δοκάρια και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τότεναμ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους και τα έκανε… όλα. Δύο γκολ και μία αποβολή. Αρχικά ο Λένον με ωραία προσπάθεια από δεξιά σούταρε χαμηλά στη γωνία και άνοιξε το σκορ. Στο 65΄ τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο Καμπούλ κινήθηκε απειλητικά κατά του Τιοτέ και τελικά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η αποβολή δεν επηρέασε πάντως καθόλου τα «σπιρούνια» που συνέχισαν την επίθεση και ο εκπληκτικός Μπέιλ με μία από τις συνηθισμένες κινήσεις του στα αριστερά τρίπλαρε, σούταρε στην αντίθετη γωνία και έκανε το 2-0.

Συνθέσεις Ομάδων:

Τότεναμ (4-2-3-1): Γκόμεζ – Χάτον, Καμπούλ, Ντόουσον, Εκοτό – Λένον, Παλάσιος – Μόντριτς, Φαν ντερ Φάαρτ, Μπέιλ – Παβλιουτσένκο

Νιούκαστλ (4-2-3-1): Κρολ – Σίμπσον, Τέιλορ, Κολοτσίνι, Περτς – Μπάρτον, Τιοτέ – Ράουθλετζ, Σμιθ, Γκουτιέρεζ – Κάρολ

 
Στόουκ – Φούλαμ 0-2

Με την πλάτη στον τοίχο ήταν η Φούλαμ που κατάφερε να σημειώσει μία δύσκολη νίκη και να πάρει ανάσα στη μάχη που δίνει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι πιάσανε κυριολεκτικά στον ύπνο τη Στόουκ και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ μόλις στο δεκάλεπτο. Και τα δύο τέρματα μάλιστα σημείωσε ο Μπερντ που όχι μόνο δεν αναμενόταν βασικός αλλά σκόραρε και για πρώτη φορά με τη φανέλα της Φούλαμ.

Ο Μαρκ Χιουζ άκουσε πολλά τις τελευταίες εβδομάδες όμως με τη νίκη της ομάδας του, μετά από δύο ολόκληρους μήνες ,πήρε επιπλέον πίστωση χρόνου από το μένος των οπαδών και τις… σκέψεις της διοίκησης. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της Φούλαμ μετά από 26 συνεχόμενα ανεπιτυχή εκτός έδρας αποτελέσματα. Η προηγούμενη νίκη μακριά από το γήπεδό της ήταν στις 15 Αυγούστου του 2009.

Συνθέσεις Ομάδων:

Στόουκ (4-4-2): Μπέγκοβιτς – Γουίλκινσον, Σόουκρος, Κόλινς – Πέναντ, Ντέλαπ, Γουάιτχεντ, Εθέρινγκτον – Γουόλτερς, Τζόουνς

Φούλαμ (4-2-3-1): Σβάρτσερ – Πάντσιλ, Χιούζ, Χάνγκελαντ, Μπερντ – Ετούχου, Ντέμπσεϊ – Ντέιβις, Μέρφι, Νταφ – Τζόνσον

 
Σάντερλαντ – Μπλάκπουλ 0-2

Πολύ πιο φρέσκια παρουσιάστηκε η Μπλάκπουλ στην αναμέτρηση μιας και εκμεταλλεύτηκε την αναβολή του προηγούμενου αγώνα της σε αντίθεση με τη Σάντερλαντ που υποτάχθηκε στο "Ολντ Τράφορντ". Το πρώτο ημίχρονο κύλησε υποτονικά χωρίς γκολ με τη φάση του Γκιαν που σούταρε άουτ από κοντά λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους να είναι ότι καλύτερο στον αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Μπλάκπουλ μπήκε δυναμικά και στο 50΄ ο Κάμπελ άνοιξε το σκορ μετά από ωραία ενέργεια του Τέιλορ Φλέτσερ. Στο 90’ και πάλι ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Η Μπλάκπουλ συνέχισε έτσι τις εντυπωσιακές εκτός έδρας εμφανίσεις της που συνοδεύονται και από επιτυχή αποτελέσματα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τις πέντε εκτός έδρας νίκες φέτος στη σεζόν όσες και η Άρσεναλ. Από την άλλη η Σάντερλαντ γνώρισε την πρώτη της φετινή εντός έδρας ήττα.

Συνθέσεις Ομάδων:

Σάντερλαντ (4-3-3): Γκόρντον – Ελμοχαμαντί, Ονουόχα, Φέρντιναντ, Μπάρντσλεϊ – Κάτερμολ, Χέντερσον, Μέιλερ – Γουέλμπεκ, Γκιάν, Μπεντ

Μπλάκπουλ (4-4-2): Κίνγκσον – Έρντλι, Εβατ, Κάθκαρτ, Κρέινι – Γκραντίν, Βον, Σιλβέστρ, Τέιλορ Φλέτσερ – Κάμπελ, Βάρνεϊ

 
ΓουέστΜπρομΜπλάκμπερν 1-3

Ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους μόλις στο 3ο λεπτό με την Μπλάκμπερν να σπάει τη ζώνη οφσάιντ της Γουέστ Μπρομ και με μία ωραία αντεπίθεση να βγαίνει ο Κάλινιτς μπροστά στο τέρμα και να μην δυσκολεύεται να κάνει το 1-0 πλασάροντας τον Κάρσον.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμούς φτάνοντας στην ισοφάριση στο 17’ με τον Τόμας που πλάσαρε σε κενή εστία μετά από έξυπνη μπαλιά του Τσόγι.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα «ρόδα» μπήκαν και πάλι δυνατά όπως στο πρώτο και στο 53’ και πάλι ο Κάλινιτς έκανε το 2-1 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέντερσεν και κεφαλιά πάσα του Νίλσεν. Στο 62’ ο Μάμε Ντιούφ έκανε το 1-3 και το παιχνίδι στη συνέχεια αγρίεψε.

Στο 64΄ο ήρωας του αγώνα για την Μπλάκμπερν Κάλινιτς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα μετά από πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Σάρνερ. Η Γουέστ Μπρομ πάντως δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και στο 88΄ έμεινε και η ίδια με δέκα παίκτες μετά από αποβολή του Τάμας στο 88’. Η Μπλάκμπερν μάλιστα είχε 2,5 ολόκληρα χρόνια (από τις 16 Αυγούστου του 2008) να σκοράρει τρεις φορές εκτός έδρας !

Συνθέσεις Ομάδων:

Γουέστ Μπρομ (4-2-3-1): Κάρσον – Γιάρα, Σάρνερ, Τάμας, Σορέι – Μουλούμπου, Ντόρανς – Μόρισον, Τόμας, Τσόγι – Οντεμβίγκι

Μπλάκμπερν (4-2-3-1): Ρόμπινσον – Σαλγκάδο, Χάνλεϊ, Νίλσεν, Όλσον – Νταν, Έμερτον, Κάλινιτς, Πέντερσεν, Ντιούφ – Μάμε Ντιούφ
 

Γουέστ Χαμ – Έβερτον 1-1

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχτηκαν οι Γουέστ Χαμ και Έβερτον με το σκορ να έχει διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο και τα «ζαχαρωτά» να παραμένουν αήττητα εκτός έδρας για 8ο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα.

Η Γουέστ Χαμ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και πίεσε από την αρχή τους φιλοξενούμενους. Στο 16ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ ο Κόβατς τσίμπησε την μπάλα και ο άτυχος Χίμπερτ βρέθηκε στην πορεία και σημείωσε αυτογκόλ δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Η Έβερτον κατάφερε να απαντήσει λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Κόλεμαν. Στο 42’ ο Αρτέτα πάσαρε στον Κέιχιλ και εκείνος βρήκε αμαρκάριστο τον Κόλεμαν που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.

Συνθέσεις Ομάδων:

Γουέστ Χαμ (4-3-3): Γκριν – Τόμκινς, Φομπέρ, Άπσον, Ιλούνγκα – Κόβατς, Πάρκερ, Σιρς – Ομπίνα, Πικιόν, Μπόα Μόρτε

Έβερτον (4-2-3-1): Χάουαρντ – Νέβιλ, Χίμπερτ , Ντιστέν, Μπέινς – Κόλεμαν, Ρόντουελ – Πίεναρ, Αρτέτα, Φελαϊνί – Κέιχιλ