Πρόσω ολοταχώς για τα ημιτελικά οι «λέαινες»! (pics+vid)

Στις τέσσερεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης προκρίθηκε η Εθνική Γυναικών της Αγγλίας, ύστερα από έναν ακόμη θρίαμβο που σημείωσε, αυτή τη φορά στον προημιτελικό απέναντι στη Γαλλία, της οποίας και επικράτησε με σκορ 1-0. Αντίπαλός της στα ημιτελικά η διοργανώτρια Ολλανδία (Πέμπτη, 3/8, Ένσχεντε).



Πρόσω ολοταχώς για τα ημιτελικά οι «λέαινες»! (pics+vid)

Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι με φάσεις κι από τις δύο ομάδες, το σύνολο του Μαρκ Σάμπσον κατάφερε να σημειώσει μία ακόμη επιτυχία στη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στα γήπεδα της Ολλανδίας, παραλαμβάνοντας άτυπα τη... σκυτάλη από τους νεαρούς άνδρες και κυρίως, τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές της Κ20, οι οποίοι σημείωσαν αντίστοιχες διακρίσεις νωρίτερα μέσα στο τρέχον καλοκαίρι.

Ο αγώνας που διεξήχθη στο Ντέφεντερ διέφερε αρκετά για τις «λέαινες» σε σύγκριση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια τους στον τέταρτο όμιλο, στα οποία είχαν τον έλεγχο του ρυθμού κατά το μεγαλύτερο μέρος, μιας και οι Γαλλίδες ήταν πιο ανταγωνιστικές και άσκησαν εντονότερη πίεση ούσες ένας πραγματικός διεκδικητής για ένα εισιτήριο στις τέσσερεις καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Το μέγεθος μάλιστα, της επιτυχίας αυτής, επαυξάνεται από το γεγονός ότι οι Αγγλίδες είχαν να κερδίσουν το αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγρότημα της Γαλλίας από το 1974, κάτι που συνέβη δηλαδή, έπειτα από 43 ολόκληρα χρόνια!

Οι πανηγυρισμοί του Μαρκ Σάμπσον με το σφύριγμα της λήξης 

Εντέλει, οι Αγγλίδες ήταν εκείνες που χαμογέλασαν στο τέλος, πετυχαίνοντας στο 60ο λεπτό το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, όταν η πρώτη σκόρερ έως τώρα στη διοργάνωση με 5 γκολ, Τζόντι Τέιλορ αξιοποίησε στο έπακρο την πολύ ωραία μπαλιά της Λούσι Μπρονζ και αφού προχώρησε λίγα μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή, πλάσαρε την Μπουχαντί, η οποία βρήκε την μπάλα, πλην όμως δεν κατόρθωσε να αποτρέψει το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στα αρνητικά, ωστόσο, του ματς ήταν ο τραυματισμός της βασικής τερματοφύλακα, Κάρεν Μπάρντσλεϊ, η οποία αντικαταστάθηκε στο 75’ από την Σιόμπχαν Τσάμπερλεϊν, με τη συμμετοχή της πρώτης στον ημιτελικό να κρίνεται αμφίβολη.

Επόμενη αντίπαλος στους «4» είναι η διοργανώτρια χώρα-ομάδα της Ολλανδίας, ενώ το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι το Δανία-Αυστρία. Αμφότερα τα παιχνίδια θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη (3/8).

Η Τζόντι Τέιλορ κάνει το 1-0 στο 60'.

Ενδεκάδες

Αγγλία: Μπάρντσλεϊ (75’ Τσάμπερλεϊν), Μπρόνζ, Χιούτον, Μπράιτ, Στόουκς, Σκοτ, Μουρ, Νομπς, Κέρμπι, Γουάιτ, Τέιλορ.

Γαλλία: Μπουχαντί, Ζορζ, Ανρί, Ουαρά-Ντομό, Λε Σομέ, Αμπιλί (78’ Λαβοζέ), Ντελί (90’ Λε Μπιάν), Εμπόκ Μπατί, Ντιανί (65’ Τομί), Καρσαουί, Ζεορό.