«Πεντάμορφη» Άρσεναλ διέλυσε την Μπενφίκα

Με σκορ 5-2 και κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο επικράτησε η Άρσεναλ της Μπενφίκα στο «Έμιρεϊτς», στην τελευταία της φιλική αναμέτρηση πριν από τον τελικό του Community Shield απέναντι στην Τσέλσι που θα διεξαχθεί στην επόμενη Κυριακή (6/8) στο Γουέμπλεϊ. Εντυπωσιακή επιθετικά με προβλήματα στα μετόπισθεν η εικόνα της ομάδας του Λονδίνου.



«Πεντάμορφη» Άρσεναλ διέλυσε την Μπενφίκα

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο ενδέκατο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Κέρβι εκμεταλλεύτηκε την ανάποδη κεφαλιά-πάσα του Γιόνας και… ενεργοποίησε το κοντέρ.

Οι «κανονιέρηδες» χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από δέκα λεπτά για να σηκώσουν τους οπαδούς τους από τις καρέκλες. Στο 24ο λεπτό ο Κολάσινατς εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των αντιπάλων και βρήκε με σέντρα τον Γουόλκοτ, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σε κανέναν, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα ενώ λίγο αργότερα  (32’) ήταν αυτός που έδωσε και το προβάδισμα, σφραγίζοντας μια εξαιρετική ομαδική επίθεση των συμπαικτών του.

Το ημίχρονο ωστόσο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Και αυτό γιατί η αντίδραση της αμυντικής γραμμής των Λονδρέζων στο 39 λεπτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και απαράδεκτη, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Σάλβιο ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2.

Αυτή ήταν και η τελευταία αντίδραση που έβγαλαν οι πρωταθλητές Πορτογαλίας καθώς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η έντονα επιθετική Άρσεναλ ανέκτησε το προβάδισμα με αυτογκόλ του Λόπεζ ενώ στο 64ο λεπτό ο Ολιβιέ Ζιρού με μια όμορφη προβολή σημάδεψε επιτυχώς το στόχο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ιβόμπι με ένα τρομακτικό σουτ στο κέντρο της εστίας, σκοράροντας το δεύτερό του γκολ στην καλοκαιρινή προετοιμασία της Άρσεναλ.

Τα στιγμιότυπα:

 

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Χόλντινγκ (46’ Τσάμπερς), Μερτεζάκερ, Κολάσινατς, Μέιτλαντ-Νέιλς (74΄Μονρεάλ), Τσάκα (73’ Ράμσεϊ), Κοκλέν (33’ Ελνενί), Νέλσον (75’ Τσάμπερλεν), Γουόλκοτ (75’ Λακαζέτ), Ιβόμπι (74’ Οζίλ), Ζιρού

Μπενφίκα: Σέζαρ, Μπούτα, Λουιζάο, Ζαρντέλ (46’ Λόπεζ), Ελισέου (60’ Γκριμάλντο), Σεφέροβιτς (73’ Χιμένεζ), Μπουζόν, Σάλβιο, Γιόνας (Σίλβα), Κέρβι (60’ Χριέν), Πίτσι (72’ Ντίαζ)