Λέιτον Μπέινς: Ένας έμπειρος «αξιωματικός» σε αναζήτηση... παρασήμων!

Το υπ’ αριθμόν 40 γκολ κατέγραψε στον αγώνα κόντρα στη Ρουζομπερόκ ο Λέιτον Μπέινς με τη φανέλα της Έβερτον και με αφορμή αυτό, το england365 σκιαγραφεί το προφίλ του ποδοσφαιριστή με το νούμερο 3, ο οποίος δήλωσε «παρών» σε άλλο ένα παιχνίδι των «ζαχαρωτών» κάνοντας την καλύτερη πρόβα... προαγωγής από υπαρχηγό σε αρχηγό!



Λέιτον Μπέινς: Ένας έμπειρος «αξιωματικός» σε αναζήτηση... παρασήμων!

Μπορεί τα τελευταία χρόνια στην Έβερτον ο ρόλος του «κάπτεν» να έχει ταυτιστεί με τον Φιλ Γιαγκιέλκα, ωστόσο, κρίνοντας από το χθεσινό (27/7) ευρωπαϊκό ματς απέναντι στη Ρουζομπερόκ, όπου ο προπονητής της ομάδας, Ρόναλντ Κούμαν έδειξε πως συγκλίνει στην επιλογή Κιν-Γουίλιαμς για το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών, το περιβραχιόνιο φαίνεται πως θα βρίσκεται τη νέα σεζόν περισσότερο στο μπράτσο του 32χρονου αριστερού μπακ.

Αυτή η εξέλιξη, στο πρώτο κιόλας επίσημο παιχνίδι των «ζαχαρωτών» για τη νέα σεζόν έδειξε να ταιριάζει στον μικρόσωμο, πλην ικανότατο, αριστεροπόδαρο αμυντικό, ο οποίος απέδειξε πως δεν είναι ηγέτης μόνο τυπικά, αλλά και στην ουσία, μιας και παρά τις ουκ ολίγες ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του στο ματς με τους Σλοβάκους, εκείνος ήταν τελικά που έβγαλε τα... κάστανα από τη φωτιά δίνοντας τη νίκη κι ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού με το τέρμα του.

Το γκολ αυτό αποτέλεσε ένα δείγμα μόνο της κλάσεως του Άγγλου ποδοσφαιριστή, ο οποίος παρά την αδιαμφισβήτητη αξία του, έχει σταθεί ιδιαιτέρως άτυχος στην καριέρα του, και ως προς το σκέλος της έλλειψης κατάκτησης τίτλων με την Έβερτον, αλλά και όσον αφορά τη διεθνή του πορεία, καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός του στον αστράγαλο στα τέλη της σεζόν 2014-2015 τον άφησε αρκετά πίσω, σε μία περίοδο μάλιστα, που καθιερωνόταν ως ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας στα «τρία λιοντάρια» παίρνοντας τα... ηνία από τον Άσλεϊ Κόουλ.

Το αν θα υπάρξει συνέχεια με ανάλογες εμφανίσεις και ο Μπέινς θα καταφέρει, έστω και στα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (έχει να κληθεί από το 2015) ή και γιατί όχι, να πανηγυρίσει με το κλαμπ του τρόπαια και λοιπές διακρίσεις (όπως η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ) που δεν κατόρθωσε καθ’ όλη την προηγούμενη δεκαετία, κατά την οποία βρίσκεται εκεί (από το καλοκαίρι του 2007, όταν πήρε μεταγραφή από τη Γουίγκαν) είναι κάτι που θα μάθουμε στο εγγύς μέλλον.

Αυτό που ήδη γνωρίζουμε πάντως, είναι ότι ο παίκτης, παρά τις όποιες κακοτοπιές παρουσιάστηκαν κατά καιρούς στο δρόμο του, αποδεικνύει εμπράκτως ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρά «βέλη» στη... φαρέτρα του Ολλανδού κόουτς της ομάδας του και μία προσωπικότητα ικανή να τιμήσει επάξια το ρόλο του «κάπτεν» σε μία Έβερτον που δείχνει να επιδιώκει το κάτι παραπάνω σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν της, αρχής γενομένης από τη νέα αγωνιστική περίοδο.