Με «υπογραφή» Μπέινς, 1-0 η Έβερτον τη Ρουζομπερόκ! (vids)

Το πρώτο, μικρό βήμα για την πρόκρισή της στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ έκανε η Έβερτον στην έδρα της απέναντι στη Ρουζομπερόκ επικρατώντας, έστω και με το... φτωχό 1-0, χάρη σε τέρμα του «αρχηγού», Λέιτον Μπέινς!



Με «υπογραφή» Μπέινς, 1-0 η Έβερτον τη Ρουζομπερόκ! (vids)

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι τους για τη νέα σεζόν, τα «ζαχαρωτά» παρουσίασαν μία σχετικά καλή εικόνα, καθώς δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, οι οποίες ωστόσο, έβρισκαν... τοίχο, είτε κυρίως στον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, Μάτους Μάτσλικ, είτε και στην οπισθοφυλακή των Σλοβάκων.

Τη λύση εντέλει έδωσε ο «κάπτεν» (με τον Φιλ Γιαγκέλκα στον πάγκο), Λέιτον Μπέινς, ο οποίος με ένα σουτ εκτός περιοχής και με τη... βοήθεια του αντιπάλου, Έρικ Ντάνιελ νίκησε τον Μάτσλικ και διαμόρφωσε στο 65’ το τελικό 1-0 που δίνει ένα μικρό –βάσει αποτελέσματος- αβαντάζ πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στη Σλοβακία στις 3 Αυγούστου.

1ο ημίχρονο

Η Έβερτον πίεσε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα για ένα γκολ και μόλις στο 8’ παραλίγο να προηγηθεί από ένα παρολίγον μοιραίο λάθος εκ μέρους του αρχηγού της Ρουζομπερόκ, Κρούζλιακ, όμως ο τερματοφύλακας Μάτσλικ δεν έφαγε το «κρέμασμα», πρόλαβε στη συνέχεια τον Μιραλάς και αποσόβησε το 1-0.

Ακολούθησαν τρεις πολύ καλές φάσεις με τους Ρούνεϊ (20’, 28’) και Κλάασεν (29’), οι οποίες, ωστόσο, δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να παραμένει στη «λευκή ισοπαλία».

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν έκανε ακόμη πιο αισθητή την πίεσή του δημιουργώντας απανωτές φάσεις, αν και οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε δύο περιπτώσεις πολύ κοντά στο να... παγώσουν το «Γκούντισον Παρκ», αρχικά στο 50’ ,όταν επικράτησε ασυνεννοησία στην άμυνα της Έβερτον, με τον Ντάνιελ να σουτάρει  από πλεονεκτική θέση, αλλά την μπάλα να καταλήγει αρκετά αρκετά άουτ και κυρίως στο 57’, όταν και -από θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε πάντως- ο Στεκέλενμπουρχ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γιαν Μάσλο, η οποία βρήκε μετά και στο οριζόντιο δοκάρι του.

Όσον αφορά την παρουσία της Έβερτον στην επανάληψη, πριν το γκολ του Μπέινς στο 65’ προηγήθηκαν τρεις καλές στιγμές, και ειδικότερα, μια κεφαλιά του Κλάασεν μέσα από την περιοχή (άουτ στο 52’), ένα σουτ του Μιραλάς δεξιά μέσα από την περιοχή (55’, σε κόρνερ προ της εστίας ο αρχηγός, Κρούζλιακ με το κεφάλι) και μία κεφαλιά του Κιν από φάουλ του Μιραλάς, (60’, άουτ, οι διαιτητές έκριναν πως ακούμπησε τελευταία στον Άσλεϊ Γουίλιαμς, ενώ βρήκε σε παίκτη της Ρουζομπερόκ).

Στο 61’, με την είσοδο του Σάντρο Ραμίρεθ, οι γηπεδούχοι απέκτησαν μία μεγαλύτερη κινητικότητα στα καρέ του Μάτσλικ και 4 λεπτά αργότερα ήρθε το πολυπόθητο γκολ, όταν στο 65’ ο 32χρονος αρχηγός (ελλείψει, όπως γράψαμε, Γιαγκέλκα) και αριστερός μπακ των «ζαχαρωτών» με σουτ εκτός περιοχής που χτύπησε στο πόδι του Ντάνιελ και άλλαξε ελαφρώς πορεία, νίκησε τον Μάτσλικ για το 1-0.

Μέχρι το τέλος, δημιουργήθηκαν δύο ακόμη αξιοσημείωτες φάσεις υπέρ του κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ. Στο 70’ το σουτ του Μιραλάς μέσα από την περιοχή έδιωξε ο Μάτσλικ σε κόρνερ και στο 73’ ο Σάντρο Ραμίρες έκανε το σουτ από μέσα αριστερά στην αντίπαλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Ενδεκάδες:

Έβερτον: Στεκέλενμπουρχ, Μαρτίνα, Μπέινς, Κιν, Γουίλιαμς, Γκέιγ, Σναϊντερλέν, Κλάασεν (86’ Ντέιβις), Μιραλάς (82’ Λούκμαν), Κάλβερτ-Λιούιν (61’ Ραμίρεθ), Ρούνεϊ.

Ρουζομπερόκ: Μάτσικ, Κρούζλιακ, Γιαν Μάσλο, Κόσε, Γκαλ-Αντρέζλι (88’ Γκέρετς), Τάκατς (72’ Κονσταντίνοφ), Χάσκιτς (83’), Κόχαν, Κούπετς, Πέτερ Μάσλο, Ντάνιελ.

 

Το γκολ του Λέιτον Μπέινς στο 65'

 

Τα στιγμιότυπα του αγώνα