Και τώρα... η Γαλλία στο δρόμο των Αγγλίδων! (vids)

Με 3 στις 3 νίκες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Εθνική Γυναικών της Αγγλίας στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ολλανδίας, καθώς μετά από Σκωτία και Ισπανία νίκησε (2-1) σήμερα (27/7) και την Πορτογαλία και πλέον περιμένει τη Γαλλία (Κυριακή, 30/7, Ντέφεντερ) στη φάση των «8».



Και τώρα... η Γαλλία στο δρόμο των Αγγλίδων! (vids)

Το σύνολο του Μαρκ Σάμπσον σημείωσε έτσι, το «απόλυτο» στις νίκες στον τέταρτο όμιλο δείχνοντας στην πράξη ότι είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης.

Στις «λέαινες» αρκούσε και ο βαθμός της ισοπαλίας στο αποψινό ματς για να διασφαλίσουν την πρωτιά στο γκρουπ, ωστόσο, από την αρχή κιόλας φρόντισαν να δείξουν στις αντιπάλους τους ποιος θα ήταν το... αφεντικό της αναμέτρησης.

Μόλις στο 7’, η Τόνι  Ντάγκαν εκμεταλλεύτηκε το «τραγικό» λάθος της Πορτογαλίδας γκολκίπερ, Πατρίσια Μοράις και με ψύχραιμο, μα και όμορφο συγχρόνως πλασέ άνοιξε το σκορ.

Το γρήγορο 1-0 υπέρ των Αγγλίδων δεν έμελλε να διαρκέσει για πολύ, καθώς δέκα λεπτά αργότερα (17’), ύστερα από παράλληλη μπαλιά από δεξιά της Ντιάνα Σίλβα, η Καρολίνα Μέντες σούταρε ανενόχλητη στη μικρή περιοχή κάνοντας στην ανυπεράσπιστη σχεδόν εστία το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Όπως όμως και στο πρώτο μέρος, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Αγγλίδων πήρε από νωρίς τα ηνία του σκορ, μιας και τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μισού (48’), η Νικίτα Πάρις αξιοποίησε την πάσα της Ίζι Κρίστιανσεν και ξεπερνώντας τα «εμπόδια» των Κόστα και Μπόρζες έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια της Μοράις και ακολούθως, στα δίχτυα των Πορτογαλίδων για το τελικό 2-1.

Αξίζει να αναφέρουμε πως από την τριπλή ισοβαθμία (3 πόντοι) των αντιπάλων των Αγγλίδων, επωφελέηθηκε τελικά η Ισπανία που προκρίθηκε κι εκείνη στον προημιτελικό, η δε Γαλλία, προσεχής αντίπαλος της πρωτοπόρου του «γκρουπ Δ» τερμάτισε δεύτερη στον τρίτο όμιλο, πίσω από την Αυστρία.

Ενδεκάδες:

Πορτογαλία: Μοράις, Ρεμπέλο, Μπόρζες, Ντολόρες Σίλβα, Κόστα, Νέτο, Πίντο, Πιρές (79’ Ντα Κόστα), Αντούνες, Ντιάνα Σίλβα (87’ Λουίς), Μέντες (64’ Λέιτε).

Αγγλία: Τσάμπερλεϊν, Μπάσετ, Μπράιτ (60’ Νομπς), Γκρίνγουντ, Σκοτ, Πότερ, Κρίστιανσεν, Γουίλιαμς, Κέρνεϊ, Ντάγκαν (81’ Στόουκς), Πάρις.

 

Ντάγκαν, το 1-0 στο 7’