«Ασπίδα» Μουρίνιο σε Πογκμπά και Λουκάκου

Τους Πολ Πογκμπά και Ρομέλου Λουκάκου υπερασπίστηκε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοσέ Μουρίνιο, χαρακτηρίζοντας ως αντιπροσωπευτικά της αξίας τους τα 164 εκατομμύρια λίρες που δαπανήθηκαν για τη μεταγραφή τους.



«Ασπίδα» Μουρίνιο σε Πογκμπά και Λουκάκου

Σε συνέντευξη που δημοσίευσε η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail», ο Πορτογάλος τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» μιλώντας από την Ουάσινγκτον, όπου πραγματοποιεί η Γιουνάιτεντ το τελευταίο σκέλος της προετοιμασίας της επί αμερικανικού εδάφους, υπερασπίστηκε τις δυο πολυδάπανες  μεταγραφές που έκανε η ομάδα του δυο τελευταία καλοκαίρια.

Συγκεκριμένα, ο Ζοσέ Μουρίνιο θεωρεί ότι τα λεφτά που ξοδεύτηκαν από τη Γιουνάιτεντ για την απόκτησή των Πολ Πογκμπά και Ρομέλου Λουκάκου, είναι αντάξια και αντιπροσωπευτικά της ποδοσφαιρικής τους κλάσης.

«Ξοδέψαμε πολλά λεφτά για τον Λουκάκου, καθώς τραυματίστηκε ο Ζλάταν. Στις μεταγραφές των επιθετικών ό,τι πληρώνεις παίρνεις», τόνισε για τη μεταγραφή του Βέλγου επιθετικού.

Παρότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα του έχει «τινάξει» την μπάνκα στον άερα, ξοδεύοντας τεράστια ποσά για την μεταγραφική της ενίσχυση, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του, για τα... εξωφρενικά ποσά που δίνουν οι υπόλοιποι σύλλογοι για την απόκτηση ποδοσφαιριστών, με τον Μουρίνιο να δηλώνει:

«Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στους μεγάλους συλλόγους που βρίσκονται στην ευχέρεια να ξοδεύουν τεράστια ποσά για ποδοσφαιριστές, αλλά στους μικρούς, οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο.  Με ανησυχεί πάρα πολύ που οι ομάδες αυτές ξόδευαν τόσο εύκολα 20, 30 και 40 εκατομμύρια λίρες για μεταγραφές».