Υπέρ του VAR τάχθηκε ο Μαραντόνα

Υπέρ της χρήσης του video κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων τάχθηκε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, παραχωρώντας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.



Υπέρ του VAR τάχθηκε ο Μαραντόνα

Ο άνθρωπος που εκτός από τα κατορθώματά του με την μπάλα στα πόδια έμεινε στην ιστορία και για τη «θεϊκή» επαφή του με το χέρι στον προημιτελικό ανάμεσα στην Αργεντινή και την Αγγλία (σ.σ. 2-1) για το Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει, υπενθυμίζοντας στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους και μερικά ακόμα παραδείγματα που θα μπορούσαν να… μην έχουν μείνει στην ιστορία αν υπήρχε η βοήθεια της τεχνολογίας.

«Έχω σκεφτεί αρκετά τις αλλαγές που επιφέρει η χρήση video και μπορώ να πω πως το βλέπω με θετικό μάτι. Αυτό το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει αλλά θα σας πω και κάτι ακόμα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 είχα χρησιμοποιήσει και πάλι το χέρι μου για να διώξω την μπάλα πάνω στη γραμμή σε αναμέτρηση με τη Σοβιετική Ένωση. Είχαμε την τύχη με το μέρος μας καθώς οι διαιτητές δεν το είδαν…»

«Επίσης η Αγγλία κέρδισε το Μουντιάλ του 1966 με ένα σουτ που ποτέ δεν πέρασε τη γραμμή. Υπάρχουν πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει την ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αν υπήρχε η βοήθεια του βίντεο. Είναι καιρός αυτό να αλλάξει…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο 56χρονος πλέον προπονητής.

Το γκολ που έμεινε στην ιστορία ως «το χέρι του Θεού» απέναντι στην Αγγλία: