Με Αμπράμοβιτς για αφεντικό δεν χαλαρώνεις ποτέ!

Η ανανέωση του συμβολαίου του Αντόνιο Κόντε τελείωσε ένα σήριαλ επί της ουσίας ομως δεν έλυσε κάποιο πρόβλημα για την Τσέλσι, απλώς έχει βελτιώσει τα χρήματα και τίποτα περισσότερο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Με Αμπράμοβιτς για αφεντικό δεν χαλαρώνεις ποτέ!

Ο Ιταλός τεχνικός που οδήγησε τους Λονδρέζους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν λίγο καιρό, εμφανιζόταν κατά διαστήματα δυσαρεστημένος σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η ομάδα στις μεταγραφές. Ταυτόχρονα ήταν ενοχλημενος φανερά με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για τα χρήματα που ο Μουρίνιο, ο Πεπ αλλά και ο Κλοπ παίρνουν αντίστοιχα στος ομάδες τους! Με διπλάσιες σχεδόν αποδοχές από αυτές του Κόντε η αλήθεια είναι πως οποιοσδήποτε στη θέση του ανθρώπου που οδήγησε την Τσέλσι σε ένα περίπατο στο πρωτάθλημα θα αντιδρούσαν ανάλογα! Φυσικά όταν έλεγε πως δεν τον ενδιαφέρουν αυτές οι συγκρίσεις, δεν ξεγελούσε κανέναν!

Γιατί ήταν ολοφάνερο πως περιμένει από πλευράς διοίκησης μία κίνηση για βελτίωση των οικονομικών του. Όσο αυτή δεν ερχόταν και σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις σε κάποιες μεταγραφές, ο Κόντε έβγαζε στην επιφάνεια έναν εκνευρισμό που γινόταν όλο και περισσότερο φανερός σε αυτούς που συναναστρέφονται καθημερινά την ομάδα!

Η όλη ιστορία τελείωσε το βράδυ της Τρίτης. Τα σχεδόν 20 εκατομμύρια λιρες που θα εισπράξει για τα επόμενα δυο χρόνια είναι μια αύξηση κατά 40% των αποδοχών του και Μόνο κακόπιστος παρατηρητής μπορεί να έχει αντίρρηση για το αν το δικαιούτο ή όχι! Δεν υπέγραψε όμως επέκταση της συνεργασίας πιο μετά από το 2019 όπως ήταν δηλαδή η αρχική συμφωνία όταν η γυναίκα που κινεί τα νήματα στο Σταμφορντ Μπριτζ, η κυρία Γκρανόφσκαγια που είναι το δεξί χέρι του Αμπράμοβιτς τον "εξασφάλισε" πριν το Euro του 2016 για να αντικαταστήσει τον Χίντινκ. Θυμίζω πως τότε πριν 16 μήνες, η ιστορία τελείωσε πολύ γρήγορα και πιστώθηκε στη διοίκηση της Τσέλσι ότι τον έπεισε να αφήσει την εθνική Ιταλίας και να δοκιμάσει την τύχη του στην Premier league.

Κάτι που δεν αλλάζει είναι η ρευστή κατάσταση που πάντα υπάρχει στην Τσέλσι. Εάν ο Κόντε δεν ξέρει τι έχει συμβεί στο παρελθόν αρκεί μια ματιά στο τι συνέβη στον Μουρίνιο δύο φορές μάλιστα και στον Αντσελότι ή τον Ντι Ματέο για να του υπενθυμίσει πως η επιτυχία -σε μια ομάδα με ιδιοκτήτη το. Αμπράμοβιτς-  έχει πάντα κοντά ποδάρια!Δεν σου επιτρέπεται ποτέ να χαλαρώσεις. Και το μόνο που μπορεί να σε κρατήσει την θέση σου, να συνεχίσεις να είσαι ψηλά και ανταγωνιστικός χωρίς ούτε αυτό να σου εγγυάται κάτι! Συνεπώς επόμενη σεζόν θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την Τσέλσι μάλιστα να επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και η διαχείριση του υλικου θα είναι αυτή που πιθανώς θα κρίνει το εάν αυτό το νέο συμβόλαιο θα ολοκληρωθεί ή θα αποτελεί τουλάχιστον παρηγοριά για τον Κόντε το ότι η αποζημίωση θα είναι μεγαλύτερη!